Начало/Адвокат Минчо Спасов: Държавата трябва да даде стабилност, а не господарство

Адвокат Минчо Спасов: Държавата трябва да даде стабилност, а не господарство

31.08.2020

Министрите са служители на хората, а не господари. Държавата трябва да даде стабилност, а не господарство.

Това заяви адвокат Минчо Спасов днес по време на събитие на столичния площад „Славейков“.

На събитието на площад "Славейков" председателят на "Изправи се.БГ" Мая Манолова обяви партньорите си за следващите парламентарни избори - граждански сдружения, представители на десни формации извън статуквото, адвокат Татяна Дончева, адвокат Минчо Спасов, майките на деца с увреждания от Гражданска инициатива "Системата ни убива", представители на инициативните комитети срещу боклука, срещу презастрояването и за по-чист въздух от различни столични квартали, Батак, Пещера, Пазарджик, Шумен, Варна и други градове.

Над 50 дни българският народ издържа теста на гражданското общество, на честта, за да не сме газени от хора, които нямат образование, чест и смелост, както видяхме и на изслушването в Европарламента. Срамно е българин да бездейства, когато види чекмеджетата с пачките и златото, а премиерът мълчи, защото не му се занимава. На нас ни се занимава, г-н Борисов и нас ни интересува. Това са парите за осигуровки, за пенсии, които Борисов е откраднал от народа. Трябва да спрем това и първата стъпка е оставка!, допълни Минчо Спасов.

Тази сграда, пред която ще сме на втори септември не е на депутатите, а е на българския народ. На втори септември ще сме там, за да покажем на самозабравилите се хора във властта какво пише в чл. 1 от действащата Конституция – цялата власт принадлежи на народа и никой орган или лице не може да си я присвои, както направиха управляващите, заяви той, като визираше обявеното във Фейсбук събитие "Велико народно въстание" на 2 септември.

Тагове: Новини