Начало/Васил Манченко: Децентрализация на държавната администрация, за да се спре корупцията

Васил Манченко: Децентрализация на държавната администрация, за да се спре корупцията

31.08.2020

Необходима е децентрализация на държавната администрация, с отдалечени гишета, така че да се прекратят корупционните практики. Един от най-ефективните начини за преодоляване на изостаналите икономически и най-бедни в Европейския съюз райони е финансовата децентрализация.

Това заяви Васил Манченко, който е част от икономическия екип на Гражданската платформа "Изправи се.БГ", днес по време на събитие на столичния площад „Славейков“.

На събитието на площад "Славейков" председателят на "Изправи се.БГ" Мая Манолова обяви партньорите си за следващите парламентарни избори - граждански сдружения, представители на десни формации извън статуквото, адвокат Татяна Дончева, адвокат Минчо Спасов, майките на деца с увреждания от Гражданска инициатива "Системата ни убива", представители на инициативните комитети срещу боклука, срещу презастрояването и за по-чист въздух от различни столични квартали, Батак, Пещера, Пазарджик, Шумен, Варна и други градове.

Всички доходи, генерирани в дадена община, приоритетно да остават там, защото хората, които създават дохода най-добре знаят как точно да го оползотворят, допълни Манченко.

Важна тема за нас е борбата с финансовата криза, която предстои след епидемията от коронавируса. Има неадекватни и половинчати мерки за подпомагане на малкия и средния бизнес. Ако не се предприемат бързи мерки, предстоят големи банкрути, каза още той.

Тагове: Новини