Начало/Водач на листата в Перник на „Солидарна България“ е анализаторът и журналист Валентин Иванов – Кардамски

Водач на листата в Перник на „Солидарна България“ е анализаторът и журналист Валентин Иванов – Кардамски

07.05.2024

Водач на листата на Коалиция "Солидарна България" с председател Ваня Григорова, в която участва и партията на Мая Манолова е анализаторът и журналист Валентин Иванов, който е известен сред обществото като Валентин Кардамски. Той е чест гост в телевизионни студиа с анализи по горещите геополитически и национални проблеми. Редица издания у нас, а и в чужбина са публикували негови коментари и прогнози.

Години наред Валентин Иванов - Кардамски е бил шеф на пресцентъра на БСП на Позитано 20, когато Столетницата успяваше да вкара в Народното събрание от по 80 и повече народни представители. Участвал е и в кампанията на Румен Радев за президентските избори.

"Дълго време отказвах да приема участие в политиката. Дори наскоро казах в предаване, че в мен се е натрупал ярък негативизъм, като наблюдавам вътрешнополитическите процеси, като гледам, какво се случва в парламента - вълнува ги само, кой ще е в сглобки, как ще рзпределят порции, а проблемите и трудният живот на хората остават в приказките и обещанията на политиците само до изборите", каза Валентин Кардамски.

На въпрос, защо е променил решението си, Кардамски отговори: Много хора са ме спирали по улицата, писали са ми лични съобщения, а и коментари под постовете ми във Фейсбук, че и под медийните ми публикации, че не е редно само да критикувам властта, а нерядко и опозицията, ако не успее да наложи добри решения за хората. Ако мога да им помогна - да го направя. Че след като съм принципен и имам идеи, как да се защитят правата им и да живеят един по-добър живот съм длъжен да го направя. Заради това."

Кардамски не пропусна да отговори и защо е приел предложението на Ваня Григорова и Мая Манолова от Коалиция "Солидарна България": Защото съм ляв, за мен социалните права на хората са по-важни от вълненията на корпорациите, колко милиарда ще изкарат, социалист, но съм и с консервативни ценности. Трябва да се сложи край на моралния разпад на който е подложен българският народ, на индоктринацията, на подмяната, на лъжата! За над 30 години изгониха 3 милиона българи да дирят надежда и поминък по света. И Ваня Григорова и Мая Манолова са заставали и са решавали проблемите на хората. Едната като синдикалист, другата като омбудсман. Нужна е още една лява коалиция в парламента. Иначе властта напълно ще забрави за хората", заключи Кардамски.

Тагове: