Начало/Ген. Шивиков: Трябва да се изправим, за да паднат те

Ген. Шивиков: Трябва да се изправим, за да паднат те

31.08.2020

Трябва да се изправим, за да паднат те! 54 дни не се уморихме, няма да се уморим и искаме категорично оставката на Борисов и Гешев. Те изчерпаха доверието на народа, те поругаха нашето отечество. Те достигнаха своите висоти - на първо място по корупция в Европейски съюз, на първо място по демографски срив, на първо място по бедност, на последно място по здравеопазване, на 111-то място по свобода на словото.

Това заяви генерал Димитър Шивиков днес по време на събитие на столичния площад „Славейков“.

На събитието на площад "Славейков" председателят на "Изправи се.БГ" Мая Манолова обяви партньорите си за следващите парламентарни избори, сред които и ген. Шивиков. В партньорската мрежа са още граждански сдружения, представители на десни формации извън статуквото, адвокат Татяна Дончева, адвокат Минчо Спасов, майките на деца с увреждания от Гражданска инициатива "Системата ни убива", представители на инициативните комитети срещу боклука, срещу презастрояването и за по-чист въздух от различни столични квартали, Батак, Пещера, Пазарджик, Шумен, Варна и други градове.

Ние ще отвоюваме своето достойно място в Европа, но за да отвоюваме това достойнство трябва на 2 септември да се съберем не стотици хиляди, а милиони и да бъдем единни. Заедно, да загърбим своите политически и партийни пристрастия, заяви той, като визираше обявеното във Фейсбук събитие "Велико народно въстание" на 2 септември.

Ние не сме стадо, не очакваме овчар да ни вкара в кошарата. Да създадем правителство чрез демократични, прозрачни и честни избори. Не на престъпното и бездарно управление!, заяви още ген. Шивиков.

Тагове: Новини