Начало/Главна инспекция по труда пое ангажимент да провери отново ловешката фирма „Фюжън пластикс“

Главна инспекция по труда пое ангажимент да провери отново ловешката фирма „Фюжън пластикс“

07.02.2020

Главната инспекция по труда в София пое ангажимент към работниците от ловешката фирма „Фюжън пластикс“ да направи нова проверка на предприятието, за да стане ясно дали фирмата е платежоспособна.

Припомняме, че на 3 февруари 2020 г. председателят на гражданска платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова се срещна с работниците в Ловеч, които подадоха сигнал до безплатната приемна за граждани. Хората не са получавали заплатите си повече от година и половина.

По време на срещата в Ловеч стана ясно, че през септември 2018 година служителите на „Фюжън пластикс“ са сезирали Инспекцията по труда, откъдето са отговорили, че до месец ще се издадат съответните административно-наказателните разпоредби.

В случай, че работодателят не изплати дължимите шест заплати на 50 работници, Инспекцията по труда е трябвало да започне процедура по несъстоятелност, но повече от година по-късно това не се е случило.

Вчера Манолова и работниците посетиха Главната инспекция по труда в София и стана ясно, че след направените през 2018 г. проверки са издадени предписания.

След това обаче „Фюжън пластикс“ започва да изплаща заплати на работниците във фирмата, заради което отпада възможността за подаване на иск за несъстоятелност, твърдят от инспекцията.

Тагове: Новини