Начало/Десетки посетиха безплатната приемна на Мая Манолова в София

Десетки посетиха безплатната приемна на Мая Манолова в София

27.11.2019

Днес от 10.30 часа Мая Манолова отвори новата си безплатна приемна за граждани. Десетки записали се дойдоха, за да запознаят Манолова със свои жалби, сигнали, дела, проблеми и казуси.

Представители на медиите не бяха допуснати вътре в приемната, тъй като записаните граждани не са давали съгласието си да бъдат медийно снимани, а споделените от тях проблеми да бъдат публично отразявани.

Заедно с Манолова жалбоподателите се приемат от юридическия й екип и от представители на адвокатски кантори от столицата. Към момента се очертават три групи казуси – такива, свързани със законодателни промени; казуси, произтичащи от монополни злоупотреби и неефективно действие на институции; казуси от лично естество, за които се изисква адвокатска намеса.

В приемната днес се разглеждат както лични жалби, така и сигнали на организации, граждански инициативи и общини, изпратили свои представители.

Приемната се намира на пл. „Славейков” в София, на адрес: ул. „Дякон Игнатий” 4, ет. 2.

Поради големия интерес, на обявените телефони 0988 15 73 54 и 02/ 421 76 44, се записват граждани за месец декември, а предстои обявяване и на допълнителни приемни дни на Манолова в София, но и в страната.

До седмица Манолова ще представи пред медиите офиса, екипа и следващата си инициатива.

В момента тя продължава да приема записалите се граждани.

 

По-късно днес, от 14.30 ч., Мая Манолова ще бъде на заседанието на правната парламентарна комисия, където се гласуват внесени от нея, в мандата й на омбудсман, промени в ГПК.

 

***

Колеги, за тези от медиите, които бяхте на място, благодарим за проявената толерантност към личния живот на гражданите от приемната, които изрично посочиха, че не желаят да бъдат снимани от медии. Мая Манолова остава на разположение за въпроси от ваша страна, а по-късно през деня ще обобщи резултатите от първата си приемна.

Тагове: Новини