Начало/Десислава Малинова: Борисов е катастрофа за България

Десислава Малинова: Борисов е катастрофа за България

12.01.2021

Подготвя се исторически саботаж на предстоящите парламентарни избори, заяви Десислава Малинова

Управлението на Борисов е катастрофа за България. Трябва да опазим държавата от следващо такова управление. Време е да се прекрати този начин на управление и този начин на използване на медиите срещу хората, от които властта има страх. Важно е да започнат да настъпват промените, за които всички се надяват в последните 11 години и повече.

Това заяви в „Алтернативата“ Десислава Малинова от Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ с председател Мая Манолова.

Крайно време е за ревизия на това управление, което виждаме повече от 11 години и с което мнозинството по площадите не е съгласно, категорична е Малинова.

На въпрос за честността на изборите тя каза, че се готви исторически саботаж. Притеснени сме от действията на ЦИК, Министерския съвет, Народното събрание и Агенцията за електронно управление. Опитват се да опорочат изборите. Има по-малко от 90 дни до изборите, а все още няма сключен договор за машините за гласуване, за логистиката и охраната им, за тяхното лицензиране, каза Малинова относно консултациите при президента за организацията на изборите.

„Изправи се.БГ“ подкрепя броенето на бюлетините да бъде предавано на живо, заснемано от наблюдатели и застъпници, включително и чрез социалните мрежи, допълни тя.

Малинова припомни, че Мая Манолова е завела шест дела за 300 хил. лв. срещу ПИК и Ретро за клеветнически публикации. България не случайно е на 111-то място по свобода на медиите. Виждаме кафявата война, която се води срещу всеки, който не харесва властта, независимо дали е мъж, жена, с какво образование е и с какво допринася за обществото. Време е за нов ред без клеветнически и фалшиви новини, заяви Малинова.

Тагове: Новини