Начало/Димитър Делчев: Можем и имаме силите да изгоним грабливите животни от властническото гнездо

Димитър Делчев: Можем и имаме силите да изгоним грабливите животни от властническото гнездо

31.08.2020

Вярвам, че партнирайки си с “Изправи се.БГ” и с други граждански организации, с личности, с опозиционни политически партии, можем и имаме силите да изгоним грабливите животни от властническо гнездо.

Това заяви председателят на Движение България на гражданите Димитър Делчев днес по време на събитие на столичния площад „Славейков“.

На събитието на площад "Славейков" председателят на "Изправи се.БГ" Мая Манолова обяви партньорите си за следващите парламентарни избори - граждански сдружения, представители на десни формации извън статуквото, адвокат Татяна Дончева, адвокат Минчо Спасов, майките на деца с увреждания от Гражданска инициатива "Системата ни убива", представители на инициативните комитети срещу боклука, срещу презастрояването и за по-чист въздух от различни столични квартали, Батак, Пещера, Пазарджик, Шумен, Варна и други градове.

Най-страшното е, че от 11 години виждаме българският премиер Борисов да настройва и да разделя българските граждани един срещу друг. Ще става все по-страшно, ако Борисов и олигархичната му групировка продължават да стоят на власт още един ден. Единственият отговор на разединението е единството. Съединени българите сме по-силни от всяка шайка, която ни държи като роби със страх и с интриги. Независимо дали сме сини, лилави или червени, независимо дали сме грамотни или неграмотни, само заедно можем да върнем България по пътя на просперитета.  Първата стъпка трябва да е на 2 септември, на Великото народно въстание. Време е всички да вземем съдбата си в свои ръце и да излезем на площада на 2 септември. Искаме силна, достойна и уютна България, допълни Делчев.

Днес повече от всякога никой няма право да отрече, че в България ежедневно се извършва престъпление срещу свободата и демокрацията от най-високо ниво – от трона на Борисов. Преди по-малко от една година, на местните избори, управляващата коалиция фалшифицира изборите в София и в много други градове само и само да продължи да краде от тротоари, улици и градинки. Видяхме как депутат на Борисов заплашва журналист в ефир, за да затвори устата на неудобните медии. Видяхме как прокуратурата на Гешев нахлува в независими български институции, незаконно изземва бизнеси в България, наказателните отряди на ГЕРБ нападат възрастни хора, студенти, жени, протестиращи, за да охраняват тази власт, подчерта той.

Тагове: Новини