Начало/„Изправи се.БГ“ внесе сигнал до КПКОНПИ за конфликт на интереси в община Червен бряг

„Изправи се.БГ“ внесе сигнал до КПКОНПИ за конфликт на интереси в община Червен бряг

13.11.2020

Общински съветник от ГЕРБ пое ангажимент покривът на некачествено саниран блок да се ремонтира до края на 2020 г.
Днес областната структура на „Изправи се.БГ“ в Червен бряг сезираха КПКОНПИ за конфликт на интереси в община Червен бряг. Сигналът е, че новият кмет на ГЕРБ в началото на мандата си запазва само сметката на общината в банката, чийто управител е съпругата на зам.-кмета по финанси на Червен бряг и закрива другата сметка на общината. Така всички средства на общината се събират на едно място, което е необясним риск.

Това съобщи пред телевизия „Евроком“ Юлиян Ненчев - областен координатор за Плевен на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ с председател Мая Манолова.

Той допълни, че заради некачественото саниране на ГЕРБ, живущите в два блока в Червен бряг са изправени за трета зима да живеят в жилища с течащи покриви и влага, заради което ходят с ботуши в домовете си. ГЕРБ управлява от десет години с тази практика – корпоративни и корупционни интереси, особено видими при санирането, каза още Ненчев.

Той изрази недоумение, че кметът на Червен бряг от ГЕРБ в поредица от срещи е отказал да поеме отговорност за некачественото саниране и за поправяне на покрива. Последно е обещал покривът да е готов до 15 ноември, но такъв ремонт изобщо не е направен.

В ефир по телефона се включи общинският съветник от ГЕРБ Николай Николов, който обеща до края на годината да бъде решен проблема с покрива на блока, но Ненчев контрира, че това е невъзможно предвид зимните условия.

Живущите в блока предложиха, ако господин Николов е толкова загрижен за тях, да изкара поредната зима в техните жилища, заяви Юлиян Ненчев.

Припомняме, че Мая Манолова показа казуса с некачественото саниране в Червен бряг през септември тази година, когато бе сезирана от пострадалите граждани.

На въпрос за Гражданската платформа, Юлиян Ненчев каза, че хората са готови да подкрепят „Изправи се.БГ“, защото не е политическа партия или лидерски проект, а защитава обикновените граждани. Затрупани сме със сигнали именно за техни проблеми. Държавата е узурпирана от един човек, който я контролира изцяло и не се интересува от обикновените хора, каза още той.

Тагове: Новини