Начало/„Изправи се.БГ“ подкрепи протеста за ремонт на пътя Кубрат-Русе

„Изправи се.БГ“ подкрепи протеста за ремонт на пътя Кубрат-Русе

04.07.2020

Представители на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ с председател Мая Манолова подкрепиха протеста днес на хората от седем населени места за ремонт на пътя Кубрат-Русе.

От Изправи се.БГ подкрепяме каузата на хората от Кубрат, защото тя е справедлива. Не е нормално в 21 век да няма път. Ще ви подкрепяме на протестите до първата копка. Тук ще сме и през пролетта на 2021 г., за да видим дали АПИ са изпълнили обещанието си пътят да е ремонтиран. Те ви обещават за трети път, каза Пламен Йотов от Гражданската платформа.

Оказва се, че пари има, но те не стигат до вас. В последните 5 години АПИ е разпределила 1.5 млрд. лв. за инфраструктура. Продължавайте напред, защото вие се изправихте и институциите ви чуха, допълни той.

Организаторите на протеста благодариха за подкрепата и допълват, че от три години протестират за пътя, който не е ремонтиран от 34-35 години.

Другата събота отново ще има протест, от 10 часа на същото място. Ще ви подкрепяме, дори ако трябва да идваме всяка седмица от София до Русе. Вашата кауза трябва да стигне до успешен край, заяви още Пламен Йотов от „Изправи се.БГ“.

Този протест не е само на хората от Русе. Всички плащаме винетки. Ако не плащаме винетка, ще ни глобят. А кой ще глоби институциите за несвършената работа и неремонтирания път? Трябва да се подкрепяме и да бъдем солидарни за каузите, защото това е единственият начин да накараме хората на върхушката на властта да си свършат работата, каза председателят на Инициативния комитет „Лозенец“ Никола Вапцаров, който също подкрепи протеста за ремонт на пътя.

Тагове: Новини