Начало/Манолова: Промяната на договорните условия на единия оператор е първа малка победа

Манолова: Промяната на договорните условия на единия оператор е първа малка победа

20.02.2024

“Със завеждането на исковете срещу трите мобилни оператора разлаяхме кучетата и вече имаме първа мъничка победа"

Така коментира Мая Манолова - лидер на гражданската платформа Изправи се.БГ, информацията, че единият от телекомите ще промени условията по договорите си в полза на потребителите. Информацията за това дойде само ден след като от гражданската платформа заведоха колективни искове срещу неравноправните клаузи на трите мобилни оператора, позволяващи им едностранно да повишават таксите по вече сключени договори без право на потребителите да се откажат от тях без неустойка. Колективните искове на Изправи се.БГ са насочени и срещу несправедливи неустойки в договорите като тези за лизинг, за наем на оборудване, таксата от 8% на единия от телекомите за даване на колектори.
На този фон намерението на единия оператор да даде възможност на гражданите да се откажат от договорите си без неустойки при индексация, както и включването на задължително намаляване на цените при дефлация Мая Манолова оцени като мъничка победа. Въпреки това вече и трите телекома обявиха намерение да повишат цените си тази година с нива, достигащи до 9,5%.
На този фон лидерът на Изправи се.БГ заяви намерение, че ще продължат с колективните си искове до отмяна на повишаването на цените.
"Ние ще се борим докрай срещу увеличаването на цените на мобилните услуги от началото на годината. Ще водим искът докрай и многобройните клаузи за несправедливи неустойки от договорите да бъдат също заличени. Битка продължава, присъединявайте се към нас." - завърши с призив Манолова

Тагове: