Начало/Илияна Пълева: Мая Манолова и „Изправи се.БГ“ действат

Илияна Пълева: Мая Манолова и „Изправи се.БГ“ действат

31.08.2020

Мая Манолова и „Изправи се.БГ“ действат.

Това заяви днес по време на събитие на столичния площад „Славейков“ Илияна Пълева от Инициативния комитет срещу боклука в Батак.

На събитието на площад "Славейков" председателят на "Изправи се.БГ" Мая Манолова обяви партньорите си за следващите парламентарни избори - граждански сдружения, представители на десни формации извън статуквото, адвокат Татяна Дончева, адвокат Минчо Спасов, майките на деца с увреждания от Гражданска инициатива "Системата ни убива", представители на инициативните комитети срещу боклука, срещу презастрояването и за по-чист въздух от различни столични квартали, Батак, Пещера, Пазарджик, Шумен, Варна и други градове.

В Батак също имахме проблем с боклука. Докараха балите тихомълком, през нощта, без никой да знае. Складираха ги в бившия военен завод. Оказа се, че фирмата е казанлъшка и има разрешение от РИОСВ. Имаше купчини с боклук, азбестова вата, изкуствена кожа, разказа Пълева.

Тя подчерта, че жителите на Батак заедно потърсили „Изправи се.БГ“ и медиите. След медиен шум и посещение на Мая Манолова в Батак собственикът на фирмата Спас Маринов е премахнал част от балите с боклук и се очаква боклукът да бъде премахнат напълно.

Тагове: Новини