Начало/Йордан Йорданов: Борисов и калинките му ни водят до кризи

Йордан Йорданов: Борисов и калинките му ни водят до кризи

31.08.2020

Борисов и калинките му ни докарват кризи. Нужно е обединение, ако искаме това нещо да е прекратено. Язовирите, които захранват Шумен, Търговище, Велики Преслав, Варна, Бургас, Стара Загора са източени, което предполага водни и хуманитарни кризи.

Това заяви председателят на Инициативен комитет "Дивдядово" срещу завода за горене на боклук край Шумен Йордан Йорданов днес по време на събитие на столичния площад „Славейков“.

На събитието на площад "Славейков" председателят на "Изправи се.БГ" Мая Манолова обяви партньорите си за следващите парламентарни избори - граждански сдружения, представители на десни формации извън статуквото, адвокат Татяна Дончева, адвокат Минчо Спасов, майките на деца с увреждания от Гражданска инициатива "Системата ни убива", представители на инициативните комитети срещу боклука, срещу презастрояването и за по-чист въздух от различни столични квартали, Батак, Пещера, Пазарджик, Шумен, Варна и други градове.

Направих гражданска инициатива срещу изграждането на завод за боклук в Шумен и получихме множество заплахи от местните феодали. Дойде госпожа Манолова и тогава хората пречупиха страха, който ги държи в капан в малките населени места. След намесата на Мая Манолова резултатът е, че инвеститорът избяга, заяви Йордан Йорданов.

Другият резултат е в Попово, където изграждането на завод за горене на боклук беше в напреднала фаза. След намесата на Мая Манолова двама общински служители са уволнени, а площадката с боклук вече я няма. Това е показателно какво се случва с граждански натиск, каза още той.

Тагове: Новини