Начало/Кметът на Будапеща подкрепи Манолова за балотажа в неделя

Кметът на Будапеща подкрепи Манолова за балотажа в неделя

31.10.2019

Новоизбраният кмет на Будапеща Гергей Карачон изпрати видео-обръщение до независимия кандидат за кмет на София Мая Манолова, в което изразява подкрепата си за предстоящия балотаж тази неделя. Проевропейски настроеният градоначалник нанесе първа изборна загуба на Виктор Орбан за последните десет години.

„Сигурен съм, че това, което гражданите на Будапеща успяха да постигнат, ще постигнат и гражданите на София.

Затова призовавам в неделя да излязат и да гласуват за опозиционния кандидат  Мая Манолова, за да може и София да бъде по-свободна, по-солидарна, по-зелена и по-европейска.“, казва Карачон във видеото си.

„Благодаря на новоизбрания кмет на свободна Будапеща Гергей Карачон за подкрепата. Приятелите на Бойко Борисов Виктор Орбан и Ердоган едва ли са щастливи, но кметовете на вече свободните градове Будапеща и Варшава се подкрепят и вярвам, че София в неделя ще бъде също толкова свободна и толкова горда, колкото Будапеща", каза Мая Манолова.

"На всички езици думата "свобода" означава едно и също - отхвърляне на едноличната власт. Преди три седмици гражданите и партиите, които искаха промяна в Будапеща се обединиха. Обединиха се леви, десни, центристи, зелени и победиха едноличното управление на Орбан", каза още тя.

Тя подчерта, че София е пред същия избор и „за да победим, за да постигнем победа, трябва да изоставим партийните си пристрастия, да се изправим и заедно да защитим свободата, върховенството на закона, демокрацията и правата на българските граждани".

"Тази победа на партиите, които искат промяна и на гражданите в Будапеща е знакова. Знакова е и подкрепата, която получавам от Гергей точно в този момент. Тя е изключителна ценна, защото 38 хил. гласа са абсолютно преодолима разлика Трябва да се изправим, да излезем и да гласуваме в неделя, за да постигнем морална победа над контролирания, над купения, над корпоративния вот", допълни Манолова.

Обръщение за подкрепа:

„Здравей, София!

Аз съм Гергей Карачон, наскоро избраният кмет на Будапеща. Преди три седмици гражданите и партиите, които искат промяната, се обединиха и от това обединение се роди победа.

Победихме не само в изборите за Будапеща и за голямото мнозинство, но и в 23 района на Будапеща избрахме опозиционен кмет.  Това дава възможност да изградим заедно много по-свободна, по-солидарна, по-зелена и по-европейска Будапеща.

Сигурен съм, че това, което гражданите на Будапеща успяха да постигнат, ще постигнат и гражданите на София.

Затова призовавам в неделя да излязат и да гласуват за опозиционния кандидат  Мая Манолова, за да може и София да бъде по-свободна, по-солидарна, по-зелена и по-европейска.“

Тагове: Новини