Начало/Лица, представили се за членове на ГЕРБ, нападнаха офиса на „Изправи се! Мутри вън!“ в Габрово

Лица, представили се за членове на ГЕРБ, нападнаха офиса на „Изправи се! Мутри вън!“ в Габрово

05.07.2021

Нападателите са отправили заплахи „Ще ви унищожим!“, „Ще ви смажем!“, „Ще ви очистим“

Криминална полиция разследва случая

Днес, 05.07.2021 г. в офиса на „Изправи се! Мутри вън!“ в Габрово, около 14:40 ч, са нахлулили двама неидентифицирани, представили се за членове на ГЕРБ в Габрово. Те са нападнали двете доброволки в офиса на „Изправи се! Мутри вън!“ . Нападението се е изразявало във вербални атаки и вандалски актове над собственост на офиса. Отправени са заплахи за убийство със следните реплики: „Ще ви унищожим!“, „Ще ви смажем!“, „Ще ви очистим“ и други подобни. Отправени са и преки обиди към доброволките в офиса, както и обиди по адрес на представители на коалицията. Агресията е била непредизвикана под никаква форма от доброволките.

За инцидента веднага е подаден сигнал до РПУ-Габрово. Органите на реда са се отзовали незабавно и вече тече разследване по случая.

Първата реакция на Георги Табаков - водач на листата на „Изправи се! Мутри вън!“ за 7-ми МИР – Габрово, беше: „Разбираме, че нашите противници са изнервени, но едно искам да им кажа – номерата ви няма да минат!“. Повече може да видите във Фейсбук групата: „Изправи се! Мутри вън! – ГАБРОВО“.

Тагове: Новини