Начало/Манолова: Анкетна комисия в парламента да провери източват ли се анти-Ковид парите през офшорни и фалшиви фирми

Манолова: Анкетна комисия в парламента да провери източват ли се анти-Ковид парите през офшорни и фалшиви фирми

29.10.2020

Вместо да се гордее, Бойко Борисов да се засрами - хора умират заради хаоса в здравната система, а лекарите изнемогват, каза Манолова в Габрово
Народните представители да създадат анкетна комисия в парламента, която да провери източват ли се анти-Ковид парите през офшорни и фалшиви фирми и как са се разпределяли парите. Трябва да стане ясно за какво се изхарчиха 1,5 млрд. лв., обявени от Еврокомисията, в първите месеци на COVID-19.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова пред медиите в Габрово, където днес е организирана безплатна приемна за граждани.

Новият бюджет е официализирано купуване на гласове и прелъстяване на избирателите, каза Манолова и подчерта, че добавката от 50 лв. към пенсиите е до март, когато са изборите, а детските надбавки за всички деца са до края на следващата година, когато са президентските избори.

Българите ще станат по-бедни, а бизнесът ще е в състояние за интубиране, категорична е Манолова.

Вместо да се гордее, Бойко Борисов да се засрами - хора умират заради хаоса в здравната система, а лекарите изнемогват. РЗИ не могат да си изпълняват задълженията, защото случаите нарастват главоломно. Борисов обеща електронно здравеопазване и електронна здравна карта, но ги няма. Това е залезът на политическата кариера на членовете на това правителство, допълни Манолова.

Ще влезем в Народното събрание и ще има пълна ревизия на премиера, министрите и зам.-министрите, НОИ, Министерство на здравеопазването, Сребърен фонд, пенсионни дружества и държавни фирми, категорична е тя.

За изборите „Изправи се.БГ“ ще се яви с партньорска мрежа с формации, за които върховенството на правото, повишаването на доходите и разграждането на модела на Борисов са приоритет, каза председателят на „Изправи се.БГ“.

Тя подчерта, че приоритет за партньорската мрежа е повишаването на доходите на българите, като минималният месечен доход стане 1000 лв. за работещ човек чрез гъвкаво работно време и въвеждане на минимална почасова ставка. Вторият приоритет е преизчисляване на всички пенсии на база осигурителен доход 2017-2018 г., допълни Манолова.

В партньорската мрежа са включени граждански и инициативни комитети с различни каузи и няколко партии – ДБГ, „Волт“, Земеделски Народен съюз, социалдемократи, движение „ДНЕС“, „Нова алтернатива“ и движението на Татяна Дончева, поясни Манолова.

Тагове: Новини