Начало/Манолова: Бездействието на властта ще доведе до разорени семейства и бизнеси

Манолова: Бездействието на властта ще доведе до разорени семейства и бизнеси

29.11.2020

Бездействието на властта ще доведе до разорени семейства и фалирали бизнеси. Бизнесът и хората трябва да са реално подкрепени сега. Хората са притеснени от принудителното спиране на работа заради новите противоепидемични мерки и неадекватното обезщетение от 24 лв. на ден. Крайно недостатъчно са и няма да са получени от всички хора. Например, хората, които вече са използвали подкрепа от Бюрото по труда, сега нямат доходи.

Това заяви председателят на Гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова пред медиите в Плевен, където се срещна с граждани.

До момента до бизнеса са стигнали 300 млн. лв., от които 170 млн. реално разплатени. Другите, които бяха щедро обещавани, все още не са стигнали до бизнеса след първата криза. Това е заради бюрокрация и лоша организация. Бизнесът се притеснява, че обещаното от първата вълна, ще се обещае и за втората, но може би няма да го получат и през третата, допълни Манолова.

За да спрат мераците на Борисов да реши партийно политическата си криза и проблемът със собствения му имидж за сметка на здравната криза и на парламентарните избори, призовавам президента Радев да насрочи дата за парламентарните избори, каза още Манолова.

Тя подчерта, че проблемите, които властта създава на хората, могат да се видят и в област Плевен. Хора сигнализираха, че отделението по неврология в Червен бряг е практически затворено и масово напускат медицински сестри, а ръководството на болницата не е предприело действия. Да се направи реорганизация на болниците, така че и при други тежки случаи да могат да се използват болниците, обясни Манолова.

Хора споделиха на Манолова и за деца от социални слаби семейства в Червен бряг, които не са получили таблети за онлайн обучение, а други ученици са получили. Кметът на Червен бряг и ръководството на регионалното управление по образованието в Плевен да провери този случай, защото децата ще отпаднат от образованието, призова Манолова.

Тагове: Новини