Начало/Манолова: Бизнесът да не се страхува, ГЕРБ повече няма да бъде във властта

Манолова: Бизнесът да не се страхува, ГЕРБ повече няма да бъде във властта

21.06.2021

Бизнесът да не се страхува. Времената, в които някой може да ви натиска да освободите добър работник, защото е с различно мнение за властта, си отидоха. Борисов вече е бивш премиер, на 11 юли ГЕРБ повече няма да бъдат във властта, няма да има правителство на ГЕРБ, няма да има мнозинство на ГЕРБ. Ще осигурим почтена, прозрачна среда, за да се развива бизнеса.

Това заяви председателят на коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова във видео на живо във Фейсбук по повод уволнението на Юрий Танев – пети в листата за Пловдив, уволнен от фирма Апекс Сервиз ООД.

Юрий Танев е бил 200 дни на протестите в Пловдив и в София, сега е кандидат за народен представител в листата на коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ за Пловдив. Уволнен е в четвъртък заради това, че е в листа на политически опонент на ГЕРБ. Безобразие е, че е останал без работа, защото е в политическа листа срещу статуквото, категорична бе Манолова.

Всички ние си отдъхнахме, когато Борисов  подаде оставка, когато беше назначено служебното правителство и твърдим, че се диша по- леко.

Диша се по-свободно, но въздухът продължава да е мръсен. Защото хора, които упражняват своето конституционно право да участват в изборите, да бъдат издигани за народни представители, плащат с работата си, с доходите си, със спокойствието на семейството си и на близките си хора, допълни тя.

Новите опорни точки на ГЕРБ са, че като дойдат новите субекти на власт ще прекратят договорите, ще спрат проектите и няма да работят. Нищо от това не е вярно. Единственото, зад което стоим от "Изправи се! Мутри вън!" е свободна и чиста от корупция бизнес среда. Сигурна съм, че почтеният бизнес иска правила, свобода, честна и почтена конкуренция. Иска да не връща рушвети от по 20, 30, 40 %, каза още Манолова.

Ще има работа за целия почтен бизнес. Ще има прозрачни процедури, ще има правила. Рекетът, корупцията, рушветите ще останат в миналото. Но очакваме от бизнеса да прояви смелост, да се пребори за достойнството си. Да уволниш човек, защото е в политическа листа срещу вчерашните управляващи, наистина е недестойна постъпка, заяви тя.

Юрий Танев призова хората да не се страхуват, макар че ГЕРБ все още държат много икономически лостове. Той е убеден, че фирмата е била принудена да го уволни.

Тагове: Новини