Начало/Манолова: Битката за Борисов и шайката му е ожесточена, защото това е техният политически край

Манолова: Битката за Борисов и шайката му е ожесточена, защото това е техният политически край

07.03.2021

Борисов да не внася в Брюксел Плана за възстановяване, както се кани, призова Манолова

Битката за Бойко Борисов и шайката му е толкова ожесточена на тези избори, защото това е началото на техния политически край и заради 30 млрд. лв. от Европа, които предстои да влязат в България. С тези пари трябва да бъдат възстановени най-пострадалите от пандемията отрасли – туризмът и транспорта. В плана на Борисов няма никаква подкрепа за туризма и за транспорта. Призовавам Борисов да не внася в Брюксел този план, както той се кани. Срокът е до 30 април, тоест, има време след изборите да се промени и да се внесе. Целта на този план не е просто да бъдат похарчени едни 30 млрд. лв., а те да се използват да се модернизира България.

Това заяви Мая Манолова пред медиите в Бургас днес, където откри предизборната кампания на „Изправи се! Мутри вън!“.

Стартирането на тази предизборна кампания е началото на края на „модела на чекмеджето“ на Борисов. Срещу този модел ние представяме нашия План за незабавна подкрепа на обикновените хора в България. Основното в този план е, че парите вече няма да следват премиера с джипа му, а ще следват всеки български гражданин, допълни Манолова.

Ние ясно сме заявили нашите приоритети. На първо място е повишаването на доходите на българските граждани. Целта ни е в следващите две години минималният месечен доход да стане 1000 лв. за работещ човек чрез освобождаване на 10 % данък за доходите до 650 лв. Вторият ни приоритет е преизчисляване на пенсиите. Останалите приоритети са подкрепа за малките и средните фирми, зелени политики, закрила на хората срещу монополите, произвол на банките, колектори, ЧСИ-та, подчерта тя.

Българите имат нужда да са защитавани от институции-омбудсман, които да следят за техните интереси, а не за интересите на премиера и неговите приближени, категорична бе Манолова.

Съдебната реформа е приоритетът, който ни обединява с другите демократични субекти на тези избори – Демократична България и „Има такъв народ“ на Слави Трифонов. Те не са наши конкуренти, ние сме съюзници, защото имаме общ противник – Борисов, каза още Манолова и допълни, че целта е мнозинство на почтените в следващия парламент.

Оттук до изборния ден ще направим една много позитивна кампания, защото всички сме запознати със скандалите, корупцията и модела „Борисов”, заяви водачът на листата за Бургаска област Живко Табаков.

България се управлява от една двуглава змия. Едната политическа глава е ГЕРБ, а другата – икономическата – ДПС. Нека всички да заложат на млади хора, за да изгоним диктатора Борисов, призова едно от лицата на протестите Асен Бонджев, който е в листата.

Тагове: Новини