Начало/Манолова: Божков не ме е финансирал. Депутатите да направят анкетна комисия за приятелството му с Борисов и Горанов

Манолова: Божков не ме е финансирал. Депутатите да направят анкетна комисия за приятелството му с Борисов и Горанов

05.06.2020

Бизнесменът Божков не ме е финансирал. А и защо ли би ме финансирал? Той е получавал пълно обслужване от управляващата партия ГЕРБ, пишат му закони и му ги внасят в парламента. Той си има и персонален финансов министър, който му оказва пълен съпорт.

Това заяви пред БНТ Мая Манолова, лидер на Гражданската платформа Изправи се.БГ, като посочи, че думите на заместник-председателя на парламента Валери Симеонов са лъжа и затова го дава на съд.

Ще се срещна с Борисов и на изборите, и в съда, а беквокалът му Симеонов давам на съд, посочи тя.

Манолова настоя депутатите да направят анкетна парламентарна комисия, която да изследва обстойно обстоятелствата около приятелството на бизнесмена, премиера Борисов, финансовия министър Горанов и партията му, като напомни, че на изборите кандидатът на обслужващата бизнесмена партия ГЕРБ е била Йорданка Фандъкова.

Да си проверят лобистките им закони, да се върнат във времето назад, за да се установи всеки финансов министър какво е правил. Самият Горанов е финансов министър пореден мандат, а Борисов е премиер от над 10 години, посочи тя и допълни, че  е добре тази комисия да провери дали това приятелство не е започнало още през 1996-97-ма година.

"Настоящият финансов министър се е срещал, както става ясно ежемесечно с бизнесмена. Договорките за срещите са техни, те си говорят на малко име,  срещали са се в кабинета на този министър. И всичко това е публично достояние.  И защо с този въпрос никой не се занимава?",  попита Манолова и призова партиите в парламента да направят анкетната комисия веднага.

Манолова припомни, че тези приятелски отношения са стрували на данъкоплатците 700 млн. лева, защото това е сумата, за която е признал самият министър на Борисов, че е несъбрана от Комисията по хазарта във връзка с лотарията на бизнесмена.

Липсата на тези 700 млн. е призната, гражданите имат право да знаят и ние пак питаме къде са парите, както и ги уверявам, че ще има ревизия, каза още Манолова.

Предупреждавам, че ако сега депутатите не го направят, след изборите ние ще направим пълна ревизия, добави Мая Манолова.

Според нея атаките срещу Изправи се. БГ и самата Манолова са започнали ожесточено след 23 май, когато тя заяви, на протест пред МС, че ще се яви на изборите с амбицията за пълна ревизия на 10-годишното управление на Борисов и за да се види къде са парите на хората, които той управлява през изминалото десетилетие.

Тагове: Новини