Начало/Манолова: Борисов абдикира от кризата – остави хората да се оправят сами

Манолова: Борисов абдикира от кризата – остави хората да се оправят сами

09.11.2020

Борисов абдикира от кризата и остави хората да се оправят сами. Той избяга от отговорността и превърна гражданите в заложници на имиджа му преди следващите избори. Той не управлява кризата, а е прехвърлил отговорността за нея на областните щабове, за да не предприеме нито една непопулярна мярка. Къде са парите, които трябваше да са за овладяване на пандемията? Оставил е хората да търсят сами линейки, болнични легла, кръвна плазма, обдишващи апарати и пари за PCR тест. Той избяга от фронтовата линия.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова в предаването „Алтернативата“ с Лили Маринкова по ТВ1, където гостува заедно с адвокат Николай Хаджигенов от "Отровното трио".

Похарчиха над 1,5 млрд. лв. европейски пари при първата вълна от COVID-19, но няма достатъчно линейки, безплатни PCR тестове, обдишващи апарати и медицински специалисти, допълни Манолова.

Тя е категорична, че липсата на лекари и медицински специалисти е резултат от последователната политика на ГЕРБ вече 11 тодини. Маниерът на това правителство е да настройва лекари срещу медицински сестри. На протестите на медицинските сестри те многократно предупредиха, че няма да има достатъчно медицински специалисти и сега това е факт, заяви председателят на „Изправи се.БГ“.

Борисов е на власт на инат, защото са такива ангажиментите му към приятелския му кръг, който е добре нахранен дори в условията на криза. С актуализацията на бюджета се дават нови 1,7 млрд. лв. за асфалт, които държавната „Автомагистрали“ ще разпредели на приближените до Борисов фирми, каза още Манолова и допълни, че парламентът приема законопроекти, които са срещу гражданите. Тя даде за пример новия Закон за ВиК, с който цената на водата ще се повиши драстично, тъй като се въвежда своеобразна „сградна инсталация“ за достъпа до вода и втора цена - за реално потребеното количество.

Само чрез обединение може да се разгради това, което Борисов направи от държавата ни. Единственото решение за опазване на изборите е чрез активиране на гражданската енергия и гражданите да станат наблюдатели в секциите, заяви още Манолова.

Попитана за президентските избори в САЩ тя отговори, че народът даде ясен знак за промяна и че минава времето на популистите.

На следващите парламентарни избори ще има алтернатива и у нас и гражданите ще има за кого да гласуват, каза председателят на "Изправи се.БГ".

Тагове: Новини