Начало/Манолова: Борисов и Фандъкова да се намесят и палатковите лагери да не се докосват със сила

Манолова: Борисов и Фандъкова да се намесят и палатковите лагери да не се докосват със сила

09.08.2020

Това е решение на една смела жена, каза Манолова за изявлението на Диана Кишкилова, че ще се запали, ако полиция атакува палатките

Призовавам премиера Борисов и столичния кмет Йорданка Фандъкова да се намесят. Фандъкова, която е жена и майка, да заяви позиция, че палатковите лагери не трябва да се докосват със сила. Палатките не трябва да се премахват с общинска полиция, с жандармерия или със специализирани полицейски акции.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова във връзка с изявление на Диана Кишкилова от „Системата ни убива“, че ще се самозапали, ако полицията атакува палатковите лагери.

Отговорността е и на столичния кмет. Хората са излезли мирно в изпълнение на конституционното си право на протест и на гражданско неподчинение. Няма основание палатките да са пипани, допълни Манолова.

Борисов да чуе и да види огромния проблем, който има. Няма как да излизаш с водни оръдия и да насъскваш полицаите срещу собствения си народ. Протестиращите са мирни, те не искат да окървавяват протеста. Единственият, който може да окървави протеста с ноктите си е Борисов, защото се е вкопчил във властта си, каза Манолова.

Тя е категорична, че това е единственият начин да се каже на Борисов категорично, че хората са решени да стоят тукм на всяка цена, защото това зависи бъдещето на децата им.

Това е едно решение на една смела жена. Майките от „Системата ни убива“ са най-чувствителни, защото става дума за бъдещето и живота на техните деца, заяви Манолова.

Тагове: Новини