Начало/Манолова: Време е реформите да бъдат започнати, а проблемите на хората – решавани

Манолова: Време е реформите да бъдат започнати, а проблемите на хората – решавани

17.06.2021

Време е отлаганите реформи да бъдат започнати, а отлаганите проблеми на хората – започнати. Партиите на протеста – „Има такъв народ“, Демократична България и „Изправи се! Мутри вън!“ сме наясно, че е дошло време да се поеме отговорност и да се прави правителство. Хората очакват стабилно и почтено управление, което да застане на страната на народа и да се заеме с проблемите му.

Това заяви председателят на коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова по време на среща с граждани в Силистра, където днес бе открита предизборната кампания.

Тя представи основните осем приоритета на „Изправи се! Мутри вън!“ – повишаване на доходите на българските граждани, преизчисляване на пенсиите на база осигурителен доход от 2018 г., подкрепа за малкия бизнес, продължаване на ревизията, съдебна реформа, качествено и достъпно здравеопазване, защита на хората от ЧСИ, колекторски фирми и монополи.

Тези осем приоритета са и основните стъпки, които ще предприемем като част от следващото правителство. Целта ни е минимален месечен доход за работещ човек 1250 лв. Основният проблем на хората са ниските доходи, това е и основната причина младите и активните да напускат страната, каза още Манолова.

Подкрепата за бизнеса да бъде за иновации, технологично обновяване, дейности с висока добавена стойност, подкрепа от държавата и с европейски средства с ангажимент за запазване на работните места и повишаване на заплатите, обясни тя.

Вече не подлежи на съмнение, че „Изправи се! Мутри вън!“ увеличава резултата си и ще има повече народни представители. Подкрепа от ГЕРБ и ДПС категорично не искаме, няма да търсим и няма да приемаме. Според последните социологически проучвания „Изправи се! Мутри вън!“, Демократична България и „Има такъв народ“ ще имаме над 120 депутати, каза още Манолова.

И от работата на служебния кабинет става ясно, че държавата е в окаяно състояние. Стабилното управление на Борисов е мафиотска схема, която е изсмукала паричния, човешкия и административен ресурс. Това е довело до критично състояние в повечето сфери, допълни тя.

Гордостта на правителството на ГЕРБ – строителството на пътища, се е превърнало в схема за незаконно източване на милиарди левове чрез заобикаляне на Закона за обществени поръчки. Дейностите се прехвърлят през държавно дружество, дават се без търг и конкурс и накрая имаме некачествени строежи, ремонтирани седмица след края им, каза още Манолова и подчерта, че в Министерството на земеделието средствата за подкрепа на земеделските производители също са свършили.

 

Тагове: Новини