Начало/Манолова в Монтана: Трябва да бъдат премахнати данъците и ДДС върху тока

Манолова в Монтана: Трябва да бъдат премахнати данъците и ДДС върху тока

25.10.2021

Трябва да бъдат премахнати данъците и ДДС-то върху електрическата енергия, за да бъде избегнат фалит на фирми и домакинства. Ще настояваме докрай в следващия парламент държавата да поеме на 100 % увеличението на цените на тока, водата, парното и природния газ.

Това заяви председателят на коалицията "Изправи се БГ! Ние идваме!" Мая Манолова пред медиите в Монтана днес, където се срещна с граждани.

Служебното правителство да предприеме незабавни мерки, за да успокои хората и бизнеса, че ще има адекватна и справедлива подкрепа за три пъти по-скъпия ток. Природният газ вече е с пет пъти по-скъп, с 60 % по-скъпа ще бъде водата, токът за домакинствата ще се повиши с между 30 и 50 %, парното ще доближи 100 % увеличение. Това изисква подкрепа от българското правителство, допълни Манолова.

Тя бе категорична, че спекулациите на борсата за ток трябва да бъдат спрени незабавно. В комисията по ревизията в предишния парламент разкрихме злоупотреби в енергетиката, при които едни стават милионери за дни за сметка на обикновените хора и бизнеса, каза Манолова.

Внесохме жалба в Административния съд срещу заповедта за въвеждането на "зеления сертификат". Тази заповед е дискриминационна, защото хора, които са преболедували и имат антитела, но не са в регистъра, няма да получат сертификат. А такива са десетки хиляди българи, обясни Манолова.

Тагове: Новини