Начало/Манолова в Пещера: Недопустимо е хората да избират между работа и здраве, между данъци и здраве

Манолова в Пещера: Недопустимо е хората да избират между работа и здраве, между данъци и здраве

04.03.2020

Не съм против бизнеса, не съм против работодателите, но сме против това хората да трябва да избират между работа и здраве, между данъци и здраве. В 21 век това е недопустимо.

Това заяви председателят на Гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова по време на общественото обсъждане в Пещера за изграждане на депо за опасни отпадъци в града.

Ако общинският съвет няма смелост да вземе решение по този проблем, какъвто е изграждането на депо за опасни отпадъци, гражданите трябва да си кажат мнението и да се чуе тяхната дума. Не може тази важна крачка да се прави напук и против мнението на гражданите. Не може да се противопоставят едни граждани на други, допълни Манолова.

Когато се вземат важни решения гражданите трябва да бъдат чути и тяхното мнение да бъде решаващо. Надявам се, че няма да сте притиснати до стената да избирате между работните си места и здравето на вашите деца и на град Пещера, заяви още тя.

Манолова се включи в обсъждането по покана на Инициативния комитет в Пещера. Хората настояват за затваряне на инсталацията за горене на отпадъци в града и организират подписка за референдум дали да се изгражда депо за опасни отпадъци.

Дойдох тук, за да съм гарант, че никой който се е осмелил да си каже мнението няма да бъде притискан, мачкан и наказван, затова че е станал и свободно е защитил своите права, заяви Манолова и припомни, че срещу председателя на Инициативния комитет Златка Цвеева са заведени дела за 150 хил. лв. от инвеститора.

Ще защитавам Златка Цвеева в съда. Недопустимо е някой да бъде преследван и срещу него да са завеждани дела за това, че си е казал мнението, каза Манолова.

Има Конституция, там има граждански права и те не са само за богатите. Гражданските права са за всички, а не само за тези, които имат пари, заяви тя.

Припомняме, че Манолова се срещна с представители на Инициативния комитет в Пещера на 20 февруари. Тогава стана ясно, че са събрани 3000 подписа, при необходими 1900, за организирането на местен референдум дали да се изгради площадката за опасни отпадъци.

От Пещера се включиха и във форума, организиран от Манолова в София на 16 февруари, на който бяха обсъдени законодателни промени срещу проблема с боклука в страната.

Тагове: Новини