Начало/Манолова: ГЕРБ, ЦИК и Информационно обслужване направиха хибридна атака срещу изборите

Манолова: ГЕРБ, ЦИК и Информационно обслужване направиха хибридна атака срещу изборите

27.03.2021

Ще изпратим изборите в Конституционния съд, ако схемата на Борисов и Михаил Константинов успее, заяви Манолова

ГЕРБ, ЦИК и Информационно обслужване направиха хибридна атака срещу конституционното право на глас на българските граждани, свободния вот и в опит да фалшифицират изборите. Това е предварителен сценарий, който включва купуване на гласове от ГЕРБ и ВМРО, платени социологии, придворни медии за атаки срещу опоненти и дирижиране на пика на пандемията така, че да съвпадне с изборния ден. Финално, след закриването на 44-то Народно събрание – бомбата с протоколите за броенето на гласовете  - дълги, неразбираеми и объркващи, за да стане хаосът пълен.

Това заяви Мая Манолова от коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ, визирайки пресконференциите на ГЕРБ, ЦИК и БСП в четвъртък относно сложността на протоколите на изборите.

Ако схемата на Борисов и Михаил Константинов успее, ще изпратим изборите в Конституционния съд и ще алармираме международната общественост. Ако Константинов ще вкарва протоколи седем дни, ние ще наблюдаваме как вкарват данните, категорична бе Манолова.

ГЕРБ подготвя пир по време на чума, като организира и чумата, и пира. Ние трябва да се противопоставим на това, защото изборите са въпрос на национална сигурност. Очакваме президентът да се произнесе по нашето искане да свика КСНС, каза Манолова и добави, че видът на протоколите е гласуван още преди месец и половина от партиите в парламента.

Къде бяха депутатите от ГЕРБ, когато внасяха и гласуваха протоколите да изглеждат по този начин? Къде бяха членовете на ЦИК? Сега ли разбраха как ще изглеждат протоколите?, попита тя.

По думите й Борисов си спретва предварително уговорен мач. Сложил си е съдия - ЦИК, сложил си е и вратарите и очаква неговият противник – българският народ, да не излезе на терена и да не гласува, каза още Манолова.
Да излезем, да гласуваме, да объркаме сметките на олигархията и на Борисов. Да не допуснем с ниска активност купеният вот да реши изборите и да ни управлява тройната коалиция на ГЕРБ, ДПС и ВМРО, призова Манолова.

Тя подчерта, че „Изправи се! Мутри вън!“ заедно с партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ и с Демократична България ще пазят изборите със свои  наблюдатели. Няма да позволим да ни откраднат гласовете, категорична бе Манолова.

Когато не си осигурил ваксини, когато си започнал да ваксинираш държавната администрация, а не възрастните хора, когато интересът е само за изборите, а не за живота на хората, трябва да се носи отговорност. България е ваксинирала 5 % от населението, а в Европа средното е 12 %. Борисов, слез от джипа и отиди да договаряш ваксини, все едно от къде, каза тя и подчерта, че България достига рекордни нива на смъртност от 20 на 1000.

Манолова е категорична, че първите решения на следващия парламент ще са за подкрепа на домакинствата и фирмите. Европейски агенции обявиха, че България е последна по подкрепа за гражданите и фирмите. Ние предлагаме по една депутатска заплата на всяка фирма, засегната от пандемията, по две депутатски заплати за новооткрити фирми. Държавата да поеме половината от осигуровките на засегнатите фирми до края на 2021 г. Предлагаме по 2800 лв. подкрепа за българските домакинства, засегнати от кризата, обясни тя.

Влизаме в парламента, за да изпълним мисия и ангажимент към българските граждани. Да изстържем Борисов и неговата крадлива клика от властта и хазната, да направим съдебна реформа, ще променим изборното законодателство, за да могат българите зад граница да гласуват електронно, ще повишим доходите с хоризонт 1250 лв. минимален месечен доход за всеки работещ човек в края на мандата и ще преизчислим всички пенсии за 1,5 млрд. лв., каза още Манолова.

Тагове: Новини