Начало/Манолова: Главната редакторка на ПИК и секретарят на ГЕРБ са свидетелите на Борисов по делото за клевета

Манолова: Главната редакторка на ПИК и секретарят на ГЕРБ са свидетелите на Борисов по делото за клевета

15.10.2020

Свидетелите на Бойко Борисов по делото за клевета, което заведох срещу него, бяха главната редакторка на ПИК и административният секретар на партия ГЕРБ. Ще предприема съответните действия за установяване и наказване на лъжесвидетелстване от страна на хора, които Борисов е изпратил да свидетелстват по делото.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова днес във видео на живо във Фейсбук и пред медии след края на първото заседание по делото за клевета срещу Борисов, което тя заведе преди година.

Припомняме, че тя заведе дело срещу Борисов за клевета заради изказването му ден преди втория тур на кметските избори в София, че Манолова и екипът й са били във Волуяк, за да „правят уйдурма и да спазаряват роми“, които да твърдят, че ГЕРБ и Фандъкова им плащат, за да гласуват. Борисов заяви и че братя Галеви са ми помагали в изборите, което е клевета и за което той би следвало да понесе своята отговорност. По този начин засегна мен, екипът ми, близките ми хора, повлия и на крайния резултат, каза Манолова.

Показанията на свидетелите на Борисов разобличиха партия ГЕРБ като ченгеджийска организация, която използва информатори и други непочтени средства, вместо честно изборно състезание. Секретарят на ГЕРБ призна, че са използвали информатори, които да им донасят какво се случва в предизборния ми щаб  по време на кампанията за местните избори в София. От информатора бил научил и за въпросната среща във Волуяк. По думите на главната редакторка на ПИК те също са използвали папараци и информатори, които са ме следили по време на кампанията, допълни Манолова.

Борисов нарече хората от екипа ми „сбирток“, „нечистоплътни“, обвини ни, че сме правили „уйдурма“ с роми във Волуяк, при положение, че там не живеят роми. Той призна, че братя Галеви, които Борисов допусна да избягат от българското правосъдие, докато беше премиер, са имали отношение към изборите в България. Надявам се, че ще получим справедливост. Сумата по иска е 15 000 лв., които ще даря за детска площадка, така че да се създаде площадката, която от ГЕРБ са обещали във Волуяк, каза още Манолова.

Тя подчерта, че Борисов е завел дело срещу нея за 15 хил. лв., като твърди, че не е могъл да спи.  Всички видяха как премиерът „спинка сладко на пухена възглавничка“ до пачките с евро и до златните кюлчета, така че да твърди, че съм му разбила съня е нова позорна лъжа, категорична е Манолова.

Адвокат Минчо Спасов, който представлява Манолова в съда заяви, че твърденията на Борисов за наличието на ромски лидери и братя Галеви не са доказани по никакъв начин. Информационният източник не беше разкрит от свидетелите и твърденията на Борисов останаха абсолютно неподкрепени, затова настояваме премиерът да се яви лично, за да отговори на въпросите, поставени от съдията, каза още Спасов.

 

Свидетелите на Борисов признаха, че ГЕРБ ползва информатори в щаба ми и ме е шпионирал. А другият свидетел е главен редактор в ПИК#Уотъргейт #Лъжесвидетелстване

Публикувахте от Мая Манолова в Четвъртък, 15 октомври 2020 г.

Тагове: Новини