Начало/Манолова: Давам под съд Румен Петков заради лъжите по мой адрес за рекет и мачкане на бизнес

Манолова: Давам под съд Румен Петков заради лъжите по мой адрес за рекет и мачкане на бизнес

27.06.2021

Във връзка с изявлението на Румен Петков в Аctualnо.com от 27.06.2021 г. информирам, че завеждам дело за клевета срещу него. В статия със заглавие "Румен Петков: С рекет и мачкане на бизнеса Мая Манолова финансира кампанията си" сайтът публикува изявление на Петков, което представлява тежка манипулация и лъжа.

Това заяви председателят на коалицията "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова в своя публикация във Фейсбук.

Не просто опровергавам категорично неистините по адрес на Изправи се! Мутри вън!, но и давам под съд Петков, така както дадох под съд за клевета Бойко Борисов и го осъдих. Същата ще бъде и съдбата в съдебната зала на Петков.

Позицията му за частния паркинг на ГКПП "Капитан Андреево" озадачава с подозрително за политик мълчаливо съгласие относно пълната абдикация на държавата от публичния интерес на външна граница на Европейския съюз. Обяснението може да бъде само едно - съпричастност на политическите формации, свързани с Петков, към частните интереси на граничния пункт и в схемите с принудително отклоняване на влизащите в страната автомобили към частния паркинг.

Решението е просто: пълна ревизия на казуса с частния паркинг и дезинфекция на пункта, установяване ролята на полицейски служители в схеми за принудително отклоняване на автомобилите към паркинга, установяване ролята на други държавни органи в незаконни схеми на територията на ГКПП-то, връщане на държавата в контрола на всички дейности на външната граница на ЕС, гаранции от страна на служебното правителство, че на този пункт националната сигурност не е втори приоритет след частния интерес.

Който и да стои зад този паркинг и зад ''златния гьол", неговите интереси би следвало да са по-маловажни за Петков и коалиционната му партньорка от националния интерес.

Да се въведе върховенство на закона и на "Капитан Андреево" е в полето на отговорност на служебния кабинет. Настоявам истината по въпроса чии интереси обслужват схемите с паркирането и дезинфекцията на ГКПП "Капитан Андреево" да бъде оповестена от съответните ресорни министри. Особено след намирането на 32 млн. лв. от данъчните служби при проверката на "златния гьол", за чиито договор е отговорна Агенцията за безопасност на храните.

Ще съдя всеки, който си позволи да разпространява клеветите на Румен Петков за паркинга. Както и всеки,  който се осмели да нарича установяването на върховенството на правото "рекет и мачкане на бизнес".

Тагове: Новини