Начало/Манолова: Десницата води война с историята, защото нямат решения за София

Манолова: Десницата води война с историята, защото нямат решения за София

09.09.2023

"Жалки опити на жалки хора. Те нямат решения на проблемите, нямат визия за бъдещето, мислят да спечелят изборите с битка с историята, с демонтиране на историята. Няма да им го позволим."

Това каза Мая Манолова, представител на обединението ЛЕВИЦАТА! и на защитниците на паметника на съветската армия по повод отбелязването на 9 септември от десницата в София. Затова тя се обърна към Христо Иванов, Атанас Атанасов, "човека от Банкя" и техните партньори от ДПС с искане да се засрамят и да прекратят жалката война с историята и ги призова:
"Направете нещо смислено, изградете нещо. С рушене не се печели.
Историята не е слугиня на жалки политици като тези от десницата в София."
Па думите на Манолова властта не смее реално да бутне паметника, защото ще загубят изборите и затова си измислят всякакви аргументи - като този, че е опасен.
"Ако те бутнат паметника, народът ще бутне тях. Насъскват една група с фашизоидни лозунги, с палене на знамена, закани за разправа, за смърт. Това е толкова низко." - възмути се Манолова.
Припомняме, че от ЛЕВИЦАТА! вече внесоха жалби в администрятивния съд срещу заповеди на главния архитект и на областната управа за обявяването на паметника като опасен и неговото незаконно заграждане.
Мая Маналова припомни, че те не са за първи ден в защита на паметника на съветската армия, а вече 32 дни са противопоставят на опитите на десницата да го демонтира е припомни, че паметникът е тук в чест на 27 млн. души, които се пребориха с кафявата чума на фашизма през Втората свутовна война.

Тагове: