Начало/Манолова: Днес победихме Домусчиев, в неделя ще победим Борисов

Манолова: Днес победихме Домусчиев, в неделя ще победим Борисов

30.03.2021

Около 1 млрд. лв. са откраднати от саниране, каза Манолова

С председателя на Инициативния комитет срещу мръсния въздух в Пещера Златка Цвеева днес в съда победихме Домусчиев. В неделя ще победим Борисов на изборите. Чрез своите две дружества Домусчиев си позволи да съди гражданския активист Златка Цвеева, защото е събирала подписи за местен референдум дали да има депо за опасни отпадъци, организирала е протест и е заявила нещо, което всички знаят – „в Пещера пуши и мирише“.

Това заяви Мая Манолова от коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ в предаването „Делници“ по Евроком във връзка с решението на Окръжния съд в Пазарджик по делото за заведения срещу Златка Цвеева иск за 50 хил. лв. от фирма на Домусчиев. Срещу Цвеева има заведен още един иск – на стойност 100 хил. лв. заради това, че е казала, че „в Пещера пуши и мирише“.

Ще създадем Комисия по ревизията, която ще включва и санирането. Около 1 млрд. лв. са откраднати от саниране - изписвали са саниране в подземни части, изписвали са вече подменени дограми, писали са по 10 % непредвидени разходи, каза още тя.

Време е да спрем това корумпирано управление, което смачка обикновените хора. С нетърпение чакаме датата 4 април, когато ще изметем шайката, която ни управлява в последните години. Хората очакват България да стане нормална държава, в която да живеят достойно и да имат достойни доходи. Бизнесът иска да не е мачкан. В условията на икономическа криза трябва да е подкрепен с реални мерки, а не от телевизора, допълни Манолова.

Тя подчерта, че планът на „Изправи се! Мутри вън!“ включва 1,2 млрд. лв. подкрепа за фирмите и домакинствата. Предвиждаме по една депутатска заплата за всички малки фирми, засегнати от пандемията и по две депутатски заплати за новите фирми. Ще освободим от осигуровки до края на 2021 г. засегнатите предприятия. По 2800 лв. ще бъде подкрепата за домакинствата, обясни Манолова.

Тя бе категорична, че е ключово всички фирми с намалени обороти да са подкрепени. Държавата да поеме 90 % от наемите, осигуровките и режийните разходи, които имат с 30 % по-малко приходи. В противен случай, след третото затваряне, ще има десетки хиляди фалирали фирми, подчерта Манолова.

Пикът на пандемията беше съзнателно дирижиран да съвпадне с периода на изборите. Имаме тъжен рекорд от 203 починали души. Борисов предизборно разхлабва мерките. Цинично е и трябва да бъде наказано, когато властта се интересува не от загубата на човешки животи, а от гласовете в урните, каза още тя и заяви, че с увеличаване броя на заболелите и загубилите живота си, властта  иска да изплаши и да стресне хората, така че да не отидат да гласуват.

Предизборната кампания на ГЕРБ и ВМРО се изразява в купуване на гласове. Готова е следващата тройна коалиция – ГЕРБ, ДПС и ВМРО. Те ни управляват и сега, но задкулисно. Те превърнаха ваксините в предизборни кебапчета – активисти на ГЕРБ са в списъци за ваксиниране, съставени от ГЕРБ, които са извън плана за ваксиниране, обясни Манолова.

Тагове: Новини