Начало/Манолова: Докладът на САЩ за корупцията е диагноза за управлението на Борисов

Манолова: Докладът на САЩ за корупцията е диагноза за управлението на Борисов

05.06.2021

Докладът на американското правителство за корупцията в България е диагноза за управлението на Бойко Борисов. Това е присъда за модела на управление, установен през последните 12 години. Задължително е в следващия парламент да се създаде анкетна комисия, която да покаже цялата истина за корупционните схеми, посочени в доклада на американското правителство.

Това заяви днес председателят на коалицията "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова в "Седмицата" по Дарик радио.

Ясно е кой е подкупваният партиен лидер, но трябва да бъде доказано институционално. Трябва да стане ясно как таксата спокойствие от 70 млн. лв., по твърдения на Божков, е предадена на Борисов. Ясно е чии депутати промениха Закона за хазарта, кой финансов министър не събра 700 млн. лв. такси, кой външен министър е издал служебен паспорт на Божков, заяви Манолова.

Докладът е критика спрямо институциите на Борисов, които нямат политическа воля да се борят с корупцията и са слепи за нарушенията. Комисията по ревизията даде трибуна на хората да говорят за корупцията. Служебните министри продължават това, което комисията започна с изваждането на факти за ББР и публичните пари, давани на „Автомагистрали“ авансово. Ще продължим с разкритията, че тези пари не са надлежно гарантирани. Те са застраховани в застрахователна компания, която не поема такъв риск, допълни тя.

Главният прокурор пази Борисов. Прокуратурата не започна разследване за Мата Хари, кюлчетата и пачките. Но пък е активна в подслушването на протестиращи граждани и активисти на "Изправи се.БГ", определени за организирана престъпна група, заяви Манолова.

Протестите не получиха оставката на Борисов, но на изборите протестът се изля в гласове. ГЕРБ вече са заразното зло в политиката, до което никой не желае да се доближава. В 45-тия парламент партиите на протеста бяха три. В 46-ото Народно събрание партиите на протеста ще работим за правителство на промяната, каза още Манолова.

"Изправи се! Мутри вън!" настояваше за повече секции в чужбина. Те ще допринесат за разграждането на модела на Борисов. Българите в чужбина, които не могат да бъдат натискани, трябва да упражнят своя вот. Ние ще имаме представители в избирателните секции в чужбина, допълни тя.

Машинното гласуване е средство срещу манипулациите на ГЕРБ. Избори с машини ще има и те ще са по-честни, категорична бе Манолова.

 

Тагове: Новини