Начало/Манолова: Държавата да поеме на 100 % увеличението на тока, водата, парното и природния газ

Манолова: Държавата да поеме на 100 % увеличението на тока, водата, парното и природния газ

17.10.2021

Готови сме с нашата част от управленската програма. Ние сме формацията с най-висока социална чувствителност. Показахме го и в 46-тия парламент. По наше предложение беше увеличена втората година от майчинството от 380 лв. на 650 лв., както и за добавката от 120 лв. към пенсиите и преизчисляване на пенсиите.

Това заяви председателят на коалицията „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова по време на откриването на кампанията в Бургас.

Държавата да поеме на 100 % увеличението на сметките за ток, вода, парно и природен газ и на бизнеса, и на домакинствата. Имаме 31 антикризисни управленски мерки за подкрепа на домакинствата и бизнеса в условията на енергийна криза, икономически срив, летяща нагоре инфлация.

Подкрепяме Румен Радев за президент. Той застана до протестиращите граждани през 2020 г., сега ние заставаме до него, категорична бе Манолова.

Имаме амбиция да направим два пъти по-висок резултат. В следващия парламент ще има мнозинство на промяната, от което „Изправи се БГ! Ние идваме!“ ще бъде незаобиколим фактор, допълни Манолова.

Ще сключим споразумение за общо мнозинство след изборите с Продължаваме промяната и Демократична България и изобщо с партиите на промяната. Българите трябва да бъдат спокойни, че ще има правителство с мнозинството на формациите на промяната, заяви тя.
Във Варна и Бургас поемаме конкретни ангажименти за развитие на водния транспорт и на пристанищната инфраструктура. Ще настояваме за цялостна подкрепа за морския и речния транспорт по Плана за възстановяване и устойчивост, каза още тя и добави, че ще настоява за зам.-министър с ресор морски и речен транспорт.

Изправяме се пред избирателите си по-уверени. Разгърнахме потенциала на листата си. Очакваме по-голяма подкрепа, в листата са хора с опит. За малкото време в парламента успяхме да създадем парламентарна подкомисия по туризма, заяви водачът на листата в Бургас Живко Табаков, който добави, че „Изправи се БГ! Ние идваме!“ неотменно застава до туристическия бранш и малки и средния бизнес в региона.

Тагове: Новини