Начало/Манолова заведе пет дела срещу ПИК и Ретро за 250 хил. лв.

Манолова заведе пет дела срещу ПИК и Ретро за 250 хил. лв.

08.01.2021

Шестият иск (за 50 хил. лв.) Манолова завежда срещу Антон Тодоров за пет позорящи негови публикации във Фейсбук

 

Председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова заведе пет дела срещу ПИК и Ретро за общо 250 хил. лв. и едно дело срещу Антон Тодоров за пет обидни по адрес на Манолова негови публикации във Фейсбук. Искът срещу Тодоров е на стойност 50 хил. лв.

Исковите молби, внесени в Софийския районен съд срещу Информационна агенция ПИК, са четири за шест оскърбителни и опозоряващи статии, а срещу изданието Ретро – една, за един клеветнически и обиден материал, свързан с името й.

Претендираната от Манолова сума тя ще предостави за благотворителни каузи, свързани с чистотата на въздуха в София, срещу презастрояването и за подпомагане на професионалното развитие на млади юристи.

В това число Манолова завежда и отделен иск за 50 хил. лв. срещу Антон Тодоров – бивш депутат от ГЕРБ, понастоящем служител в централата на ГЕРБ и ТВ водещ, за публикувани негови пет обидни коментара във Фейсбук през май и юни 2020 г.

Припомняме, че Манолова от месеци е подложена на клеветническа кампания от двата информационни канала – ПИК и Ретро, които са с обща собственост, както и факта, че главната редакторка на ПИК се яви в съда като свидетел на Бойко Борисов в делото за клевета, заведено срещу него от Манолова.

По новите искове Манолова ще претендира неимуществени вреди и законните лихви от момента на публикациите в периода май 2020 г. – януари 2021 г.

Манолова обяви, че ще завежда дела срещу всяко издание, което си позволи да разпространява невярна клеветническа и позоряща информация и обиди, свързани с нея и с близките й, както и с професионалната и гражданската й дейност.

Тагове: Новини