Начало/Манолова: Заедно с политиците са подслушвани и журналисти, и обикновени граждани

Манолова: Заедно с политиците са подслушвани и журналисти, и обикновени граждани

25.05.2021

В следващия парламент ще направим анкетна комисия, която да извади наяве цялата истина за подслушването, каза Манолова

Заедно с лидерите на опозицията вероятно са подслушвани и журналисти и обикновени граждани. От „Изправи се! Мутри вън!“ подадохме искания до Бюрото за контрол на СРС да бъде направена проверка дали сме поставени под контрол от специални разузнавателни средства. Ако конкретни политически лица са подали искания за проверка, скандалът няма как да бъде заметен. Имаме информация, че се унищожават доказателства, че е наводнено хранилище.

Това заяви председателят на коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ Mая Манолова в предаването „Часът на избора“ по телевизия Евроком с водещ адв. Албена Белянова.

В следващия парламент ще направим анкетна комисия, която да извади цялата истина за подслушването. Трябва да има наказани, ако е незаконно. Проверка може да бъде извършена, могат да се проверят регистрите за разрешения за СРС в съда, допълни Манолова.

Тя бе категорична, че от Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ ще продължи да упражнява граждански натиск върху институциите, така че да си свършат работата.

Удовлетворена съм от работата на някои служебни министри, които продължават тенденцията за показване на истината. Икономическия министър продължи това, което започнахме в Комисията по ревизията – изваждане на факти за раздадените от ББР кредити, намерението му да направи проверка в държавните дружества „Монтажи“ и ДКК, които са под неговите правомощия. Сериозна заявка даде и финансовият министър с изваждането на 10 млрд. лв., несъбрани публични задължения, посочи Манолова.

Надявам се, че служебния регионален министър ще последва примера на икономическия, на финансовия, на здравния, на земеделския министри. Вътрешният министър демонстрира решимост да изчисти поне най-високите нива на системата от хора с политически зависимости, допълни тя.

Не сме партия с тежка йерархична подчиненост и военна дисциплина. Силата ни е в това, че всеки е свободен да защитава каузите си. Тъй като и Татяна Дончева, и Арман Бабикян, и Николай Хаджигенов, и Тихомир Василев са ярки лица, понякога прехвърчат искри. Именно непримиримостта е нашата сила, категорична бе Манолова.

Тагове: Новини