Начало/Манолова: Заради изказването си за Алепу министърът на околната среда да подава оставка

Манолова: Заради изказването си за Алепу министърът на околната среда да подава оставка

16.06.2020

Записът с Борисов е синтезиран модел на управлението му, заяви Манолова

Министърът на околната среда Емил Димитров – Ревизоро трябва да подаде оставка за днешното си изказване. Строежът на Алепу трябва да бъде спрян. Обяснението, че хотелът е подпорна стена или къщички за птици, трябва да има цена и тази цена е оставката на екоминистъра.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова в интервю пред „Евроком“.

Тя добави, че от „Изправи се.БГ“ искат оставката и на шефа на ДНСК Иван Несторов и на регионалния министър Петя Аврамова, които също обясняват, че това не е хотел.

Попитана за записа с гласа на Борисов тя отговори, че показва синтезиран модел на управлението му - никакво уважение към институциите и еднолични решения кой да се удари и кой не. Не разбирам защо жената, която е на най-висока позиция в държавата, не взе отношение към споменаването на името й, допълни Манолова за председателя на парламента Цвета Караянчева, по адрес на която в записа се чуват цинични коментари.

За презастрояването на Черноморието Манолова каза, че е пандемично, особено на Шофьорския плаж на Алепу, където става дума за приближени на Борисов лица. Проектантът е съпруг на външния министър на ГЕРБ, тези които са издали разрешението са близки до властта, каза Манолова.

Относно законопроекта за т. нар. „спящи акции“ в боновите книжки на хората, внесен от Министерството на финансите, Манолова заяви, че той предвижда недопустима национализация на акциите, която е противоконституционна.

Държавата да направи информационна кампания за боновите книжки и акциите в тях, а не да ги национализират, призова Манолова.

От законопроекта ще са засегнати близо 3 млн. граждани. Една огромна част от тях нямат информация какво се случва с техните акции, сега финансовият министър е решил да ги национализира, защото хората не ги управляват активно. Това е като да национализират колата ви, ако не я карате или имота ви, ако не го ползвате, обясни тя.

Няма организация, която да е подкрепила законопроекта. Призовавам този законопроект да не се внася в парламента, допълни тя.

Тагове: Новини