Начало/Манолова за „Златен век“: Служебният регионален министър да смени шефа на ДНСК

Манолова за „Златен век“: Служебният регионален министър да смени шефа на ДНСК

14.05.2021

Служебният регионален министър да смени шефа на ДНСК Иван Несторов, да се извърши проверка на строежа „Златен век“ и да издаде решение за спиране на този строеж. Господин Несторов има сериозен принос в изграждането на това безобразие, на Алепу и е в основата на презастрояването по Черноморието и в София.

Това заяви Мая Манолова във видео на живо във Фейсбук, след като Върховният административен съд отмени решението за спиране на небостъргача „Златен век“ в столичния квартал Лозенец.

Отговорността за този строеж е на депутатите от ГЕРБ заради законодателството им, на премиера Борисов, на бившия регионален министър Петя Аврамова, на столичния кмет Фандъкова, допълни Манолова.

Това се случва на територията на столицата и е непочтено столичният кмет да стои безучастно, категорична бе Манолова.

Никола Вапцаров от Инициативен комитет „Лозенец“ добави, че разрешителното за строеж е изтекло още през 2017 г.

„Калинките“ на ГЕРБ в Столична община се опитват да убедят столичани, че става дума за законово продължение на строителството, но това не е така. Нито веднъж ДНСК не издаде акт за спиране на строителството заради изтеклото разрешително. Издаденият акт за временно спиране на строителството беше предварително обречен на неуспех в съда, обясни той.

Войслав Тодоров от инициативния комитет заяви, че сградата трябва да бъде обявена за незаконно строителство, което не може да е продължено. На това място е позволено да се строи до 9 етажа, но в момента са построени 19 и се очаква сградата да достигне до 34 етажа, обясни той.

 

Тагове: Новини