Начало/Мая Манолова: По лобистки причини правителството е поръчало предимно от ваксините на Астра Зенека

Мая Манолова: По лобистки причини правителството е поръчало предимно от ваксините на Астра Зенека

12.03.2021

Очевидно е, че по лобистки причини правителството е поръчало най-много ваксини от Астра Зенека – 4,5 млн. дози. Чухме как здравният министър се опитва да избяга от отговорност, като заяви, че НОЩ не отговаря за ваксинирането. Затова искаме оставката му, като поемане на политическа отговорност за случая с починалата жена в Пловдив.

Това заяви Мая Манолова по време на откриването на предизборната кампания и офиса на „Изправи се! Мутри вън!“ в Благоевград час след като поиска президентът Румен Радев да свика КСНС, а парламентът да заседава извънредно във връзка със смъртния случай след ваксиниране на жена в Пловдив.

Стартът на кампанията е началото на края на „модела на чекмеджето“, на липсата на компетентност и на отговорност. Време е да кажем „Довиждане!“ на безотговорното и корумпирано управление на Борисов. Това е шансът България да стане нормална държава и ние да живеем нормален европейски живот. Ясно е, че властта ще се опита с пандемията да изплаши хората и да ги откаже да гласуват. Важно е участието в тези избори. Нашият начин да се отървем от това правителство е чрез гласуване, допълни Манолова.

Тя подчерта, че в листите на коалицията има над 90 % граждани. Това са обикновените хора на България, защото за „Изправи се! Мутри вън!“ фокусът са обикновените хора, каза Манолова.

Алтернативата, която ние предлагаме, е нашият План за незабавна подкрепа на българските граждани. Целта ни е минималният месечен доход в края на мандата да достигне 1250 лв. за работещ човек. Това ще стане чрез премахване на 10 % данък върху доходите до 650 лв. Втори приоритет ни е преизчисляването на пенсиите. Други наши приоритети са съдебната реформа, зелени каузи, реформа в здравеопазването, подчерта тя.

Правителството на Борисов трябва да си тръгне веднъж завинаги и да е заместено от нови, млади, компетентни хора. „Изправи се! Мутри вън!“ е промяната. Това са хората, които бяха на протеста над 100 дни, заяви водачът на листата в Благоевград на „Изправи се! Мутри вън!“ Димитър Делчев.

Тагове: Новини