Начало/Манолова: „Изправи се.БГ“ има план с 30 млрд. лв. да се модернизира икономиката и да се повишат доходите

Манолова: „Изправи се.БГ“ има план с 30 млрд. лв. да се модернизира икономиката и да се повишат доходите

20.02.2021

„Изправи се.БГ“ има план 30 млрд. лв. от Фонда за възстановяване и устойчивост да се използват за модернизиране на икономиката, повишаване на доходите на българските граждани и запазване на работните места.

Това заяви днес председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова пред медиите в Стара Загора, където беше открит офис на организацията.

Стара Загора е важна, защото голяма част от европейското финансиране в следващите години би следвало да се инвестира в областта. Правителството на Борисов е предвидило 30 млрд. лв. да се изхарчат за саниране, стиропор, асфалт, тръби и раздуване на администрацията. Според управляващите иновациите не трябва да се осъществяват от бизнеса, а от раздуването на администрация, допълни Манолова.

Тя подчерта, че за „Изправи се.БГ“ приоритет е повишаването на доходите на българските граждани, инвестиции и модернизация на икономиката. Целта ни е минималният месечен доход да достигне 1000 лв., обясни Манолова.

Председателят на „Изправи се.БГ“ заяви, че в листата за Стара Загора за предстоящите избори има предимно граждани.

Припомняме, че в последните седмици офиси на „Изправи се.БГ“ бяха открити в Созопол, Девня, Варна, Долни Чифлик и Плевен.

Тагове: Новини