Начало/Манолова: Имаше един-единствен глас против реставрацията на ГЕРБ обратно в Столична община и той е на Войслав Тодоров

Манолова: Имаше един-единствен глас против реставрацията на ГЕРБ обратно в Столична община и той е на Войслав Тодоров

10.02.2024

 

Нинова, която е причина за това мобилните оператори да продължават да се възползват от клаузата „едностранно повишаваме цените на вече сключени договори с потребители“, изведнъж вчера реши да заведе колективен иск срещу това.

„Тя беше министър на икономиката, тя назначи шефа на КЗП и вместо през 2022 г. да отмени тази клауза на телекомите като неравноправна, сега ще води колективни искове. В тази връзка предлагам и на КЕВР да заведе колективен иск срещу себе си заради цените на водата, предлагам и на Топлофикация да го направи заради сметките за парно.“ Това заяви Мая Манолова в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ по Nova News. По нейни думи, когато политиците и регулаторните органи не защитават хората, трябва граждански формации като Изправи се.БГ да го правят.
Манолова призова всички граждани, които искат да се включат в колективния иск на Изправи се.БГ, да заповядат в офиса на гражданската платформа в гр. София на пл. Славейков, №4а.
„Подготвяме колективния иск от седмица, доколкото Нинова се сети вчера, че не си е свършила работата като икономически министър и че сега ще бори с искове на граждани монополите. Тогава призовавахме да бъдат озаптени мобилните оператори и тази клауза трябваше да бъде пресечена“ – категорична беше Манолова.
По повод на обвиненията на Георги Свиленски от БСП в ефира на БНТ в петък Манолова припомни, че единственият от 61 общински съветници, който гласува против оглавяването на част от най-ключовите комисии в Столичния общински съвет от ГЕРБ, е Войслав Тодоров от ПП „Изправи се България“.
Припомняме, че Тодоров единствен гласува против решението ГЕРБ да оглави комисията по бюджет и финанси, стопанската комисия, комисията по образование и по култура и комисията по вътрешна сигурност.
„Ние от Изправи се България имаме категорично решение никаква подкрепа за кандидати на ГЕРБ, затова нашият представител е гласувал ясно и открито срещу оглавяването на комисиите от партията на Борисов“ – заяви председателят на Изправи се България.
Относно сътресенията в сглобката Манолова посочи, че ПП-ДБ са притиснати в ъгъла.
„Намират се в кръгова отбрана и Борисов и Пеевски бавно и методично им затягат примката около врата, така че е предстояща заплахата, ако не подвият опашка и не се съгласят външният министър да е от ГЕРБ, да бъдат изкарани на избори и приключени“ – заяви лидерът на Изправи се България.
Според нея те сами са се поставили в тази ситуация, тъй като предадоха протестите и продадоха избирателите си с една цел – да влязат във властта.
По думи на Манолова няма значение кой ще бъде министър на външните работи след ротацията, защото и единият, и другият провеждат еднаква политика с еднакъв рефрен „Yes, sir“.
„Докато мотивите на единия са, че иска да попътува повече из света, тези на външната министърка от ГЕРБ са, че трябва да пази шефа си от „онзи“ списък. Затова аз се обзалагам, че в крайна сметка външният министър ще бъде на ГЕРБ, а ПП-ДБ ще преглътнат и това, защото просто нямат друг избор. Те вече са в ситуация да спасяват, каквото могат да спасят. Иначе ги чакат избори и погром на изборите, благодарение на собственото си поведение“ – категорична беше Манолова.

Тагове: