Начало/Манолова: Името „Изправи се! Мутри вън!“ остава, Движение 21 е част от коалицията

Манолова: Името „Изправи се! Мутри вън!“ остава, Движение 21 е част от коалицията

23.05.2021

Името на коалицията, с която ще се явим на предстоящите парламентарни избори, остава „Изправи се! Мутри вън!“. „Мутри вън“ дразнеше мутрите, мафията, ГЕРБ и със сигурност ще продължава да ги дразни. Мутрите не са си тръгнали от властта и го виждаме – подслушването, корупцията, изчезването на 10 млрд. лв., несъбрани в държавната хазна. „Мутри вън“ е призивът на президента, който хората приеха и това даде началото на промяната, която ще продължи на тези избори.

Това заяви Мая Манолова в сутрешния блок на БНТ относно начина, по който коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ ще се яви на предстоящите парламентарни избори.

На 11 юли се явяваме във формата, в който бяхме и на изборите на 4 април – две граждански организации в основата – „Изправи се.БГ“ и Отровното трио и три партии мандатоносители – Движение 21, Движение България на гражданите и ЕНП. Днес или утре ще подпишем споразумение, допълни Манолова и посочи, че в листите отново гражданите ще са в съотношение 70/30 спрямо партиите.

На въпрос дали „Движение 21“ на Татяна Дончева остава в коалицията, Манолова потвърди, че остава. Татяна Дончева е едно ярко лице, което всеки отбор иска да има. Трите партии са политически субекти и всяка една от тях има свои ръководни органи, които им дават мандат да водят разговори за явяване на изборите, за подкрепа на платформи и политики, каза тя.

Стоим зад принципите, които обявихме на 4 април за демонтиране на едноличния модел, за изгонване на мафията от властта, за възстановяване на демокрацията, съдебна реформа, повишаване на доходите, категорична бе Манолова.

Относно подслушването на 32 политици в предизборната кампания Манолова заяви, че „Изправи се.БГ“ настоява президентът да създаде комисия с участието на медии, правозащитни организации, омбудсмана, за да бъде извадена цялата истина. Ще настоявам да станат ясни не само подслушваните политици, но и обикновените българи, подслушвани заедно с тях, каза Манолова.

Нито аз съм канила г-жа Нинова в коалиция, нито тя ме е канила. С нея имаме разминавания в политиките за партийната субсидия – ние искаме да е 1 лв., за възнаграждението на депутатите – ние настояваме да е 1400 лв., за повече изборни секции в чужбина, за Закона за частния фалит. Ние сме конкурентни политически субекти. В 45-тия парламент имахме общо виждане за преизчисляването на пенсиите, каза Манолова и посочи, че през годината са се чули само два пъти – да си честитят рождените дни и не са обсъждали политики.

Тагове: Новини