Начало/Манолова и Изправи се България изгориха фактури на Топлофикация

Манолова и Изправи се България изгориха фактури на Топлофикация

16.09.2022

Днес пред сградата на Топлохикация - София лидерът на ПП "Изправи се България" Мая Манолова и нейни съпартийци ритуално изгориха близо 1000 надписани сметки за парно като част от кампанията "Не плащай". Тя подчерта, че кацпанията преминава към ефективни действия.
"Изгаряме фактури на "Топлофикация-София", които са с надписано ДДС. Това са фактури, с които гражданите на София са ограбени с плюс 11%. Това са измамни фактури с грабителско 20% ДДС", каза Манолова. По думите й, процентът е трябвало да бъде намален на 9. Лидерът на ПП "Изправи се България" призова "Топлофикация" да изпрати на софийските граждани коректните сметки за парно. Тя предупреди, че следващото изгаряне на фактури ще бъде пред Столична община.
Подумите на Манолова, ако след 2 октомври не се приеме предложеният от Изправи се България Закон за извънредната ситуация в енергийния и водния сектор и държавата не поеме цялото увеличение на битовите сметки, ще се премине към ефективни действия и гражданско неподчинение от гражданите, които няма да могат да плащат сметките си през зимата. По думите на лидера на Изправи се България и европейските институции са признали нуждата от извънредно законодателство, както и провала си по отношение регулацията на цената на тока спредложението и гражданите и малките фирми да се върнат на регулирания пазар на ел. енергия.
Мая Манолова обобщи целите на кампанията Не плащай до: намаляване на сметките, разобличаване на монополистите, орязване печалбите им и подкрепа за енергийно бедните.
"Не плащайте, хора, грабителските сметки на монополистите
Тагове: