Начало/Манолова и Отровното трио подписаха споразумение за общо явяване на изборите

Манолова и Отровното трио подписаха споразумение за общо явяване на изборите

29.12.2020

Фокусираме се върху драстично, безусловно повишаване на доходите и увеличаване на пенсиите, правосъдната реформа, подкрепата за бизнеса и ревизия на управлението, заяви Манолова

Адвокат Хаджигенов подчерта, че подписаното обединение е началото на широка коалиция, всички срещу корупцията, а Манолова заяви, че е време Борисов и ЗИЛ-ът да останат в миналото

Председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова и адвокат Николай Хаджигенов от името на Отровното трио подписаха споразумение за общо явяване на изборите.

Подписахме споразумение за съвместни действие преди, по време и след изборите и за общи листи за явяване на парламентарните избори. Необходимо е обединение, защото срещу себе си имаме нещо голямо и богато с кюлчета и пачки. То стана голямо и богато, защото липсваше обединение. Това еднолично нещо може да е демонтирано само с общи и съвместни усилия. Време е заедно с гражданите да оставим Борисов в миналото, заяви Манолова пред медиите след подписването.

Манолова подчерта, че Партньорската мрежа „Изправи се.БГ“ и Отровното трио са се договорили за 6 основни приоритета – осигуряване на честни избори, съвместно участие с общи листи на предстоящите избори, създаване на мнозинство, което да демонтира едноличния модел на Борисов, обща управленска платформа на базата на обявените от „Изправи се.БГ“ 70 мерки, които ще бъдат допълнени.

Адвокат Николай Хаджигенов отговори на въпрос, че подписва споразумението като политически документ, от името на Отровното трио. Той подчерта, че няма да регистрират партия, както многократно досега са заявили и определи подписването на споразумението като втора стъпка от разчупването на политическите стереотипи. Единственият начин е да се обединим заедно в широка коалиция, всички срещу корупцията, защото срещу нас има един мастодонт, пълен с милиарди, с корупция, с много власт.

Пред скоби в управленската платформа са правосъдната реформа, подкрепата за бизнеса и осигуряване на драстично, безусловно повишаване на доходите и увеличаване на пенсиите без това да застраши финансовата стабилност на държавата. Ще разработим и парламентарна комимсия за ревизия на 11-годишното урпавление на Борисов и на знаковите сделки от целия преход, обясни председателят на „Изправи се.БГ“.

На въпрос с чии мандат ще се явят на изборите, Манолова отговори, че предстоят допълнителни разговори за това, като уточни, че мандатоносителите ще бъдат партии извън статуквото на настоящето Народното събрание.

Докато учените изработват най-модерни ваксини, онзи ден българският премиер Борисов, в двора на една пловдивска болница, се чудеше 45-годишният ЗИЛ дали е камион, или хладилник. Време е да оставим Борисов и хладилникът ЗИЛ в миналото. Да превърнем 45-годишния хладилник ЗИЛ в музей на Борисовщината, която оставихме да ни управлява повече от 11 години, каза още тя.

Манолова заяви, че ще обявят и критериите за общите листи за явяване на изборите. „Изправи се.БГ“ очаква в тях да влязат граждански активни хора, доказани експерти, хора с граждански каузи и от Инициативни комитети. Граждански активните хора имат място в листите, независимо дали са партийни, безпартийни, леви или десни, подчерта тя.

Тя допълни, че се очаква през следващите седмици да се постигне споразумение и с „Има такъв народ“ на Слави Трифонов и Демократична България за опазване на изборния процес от манипулации.

Пълен текст на споразумението

Тагове: Новини