Начало/Манолова и „Отровното трио“ ще инсталират болнични легла пред Министерския съвет в 124-ия ден на протеста

Манолова и „Отровното трио“ ще инсталират болнични легла пред Министерския съвет в 124-ия ден на протеста

08.11.2020

Импровизираната „полева болница“ е част от пърформънс срещу хаоса в здравната система в условията на COVID кризата

В понеделник, 9 ноември 2020 г., в 124-ия ден на протестите, „Изправи се.БГ“ и „Отровното трио“ организират пърформънс „Леглата не лекуват сами“.

Събитието ще се проведе пред Министерския съвет в 12:00 ч.

Поводът е хаосът в здравната система в условията на втора вълна на COVID кризата и липсата на план на правителството за преодоляване на хаоса с коронавируса.
В събитието в понеделник ще участват „Отровното трио“, Мая Манолова и активисти от Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ и активисти от протестите срещу правителството.

“Борисов е напълно неадекватен при управлението на втората вълна на COVID кризата. Девет месеца не му стигнаха за план, а хората умират в линейки, по домовете си, отказва им се помощ. В някои случаи цената на живота е приравнена на цената на PCR тест, без който не те приемат в болница. Борисов и правителството са вредни за здравето на българския народ”, каза Манолова пред медии по-рано и призова Борисов за оставка.

Припомняме, че в четвъртък, 5 ноември, двете формации организираха и събитието „Изтърканите обувки на 2 милиона българи“ пред Министерския съвет за напусналите страната наши сънародници.

Тагове: Новини