Начало/Манолова: Корупцията и безобразията в местната власт ще бъдат фокус на следващата Комисия по ревизията

Манолова: Корупцията и безобразията в местната власт ще бъдат фокус на следващата Комисия по ревизията

29.10.2021

 В следващата Комисия по ревизията ще има специален фокус върху безобразията и корупцията в местната власт. Ще настояваме извършителите да понесат своята отговорност. Хората искат да знаят къде изтичат парите им и защо инфраструктурата и животът им не се подобряват въпреки отделените десетки милиони левове за това.

Това заяви председателят на коалицията „Изправи се БГ! Ние идваме!“ и водач на листата в Пазарджик Мая Манолова на среща с граждани в Септември.

Хората в Септември са притеснени, че в икономическа криза и инфлация на обществено обсъждане е подложено увеличаване на данъците. Причината е, че с 1 млн. лв. по-скъпо ще бъде сметопочистването и сметоизвозването в Септември, допълни Манолова.
Хората твърдят, че таксата смет в Септември ще стане по-висока от таксата смет в столичен квартал за аналогичен имот.

В условията на инфлация и поскъпване на живота, нашият съвет към общинските съвети е да се въздържат от повишаване на данъците. Това ще удари най-тежко гражданите. От 1 януари токът, водата и природният газ ще поскъпнат и за тях. В комбинация с по-високи данъци бюджетите на домакинствата ще бъдат ударени сериозно, каза още Манолова.

Жителите на Септември споделиха и недоволството си от недовършената отсечка Звъничево-Ханчето, която е връзката с областния град.

Хората са убедени, че започването на строителството там е било с чисто предизборни цели преди предишните избори. Това трябваше да бъде завършено до края на юни, но не е завършено и създава огромно недоволство. Протестите имат своите легитимни основания. Апелът ми е всичко, което е започнато да бъде довършено, защото неудобствата за хората са прекалено големи и са несъизмерими с ползите на политиците от краткосрочни дивиденти преди парламентарни избори, категорична бе Манолова.

Тя посочи, че хората сигнализират и за разрастване на кариерата във Ветрен дол. Ние ще проверим този казус. Противопоставяме се срещу всеки опит за унищожаване на природата в България. Ние сме на страната на гражданите, които не са съгласни фирми, които са близки до управляващите, да се възползват от природните дадености на България и да печелят от унищожаване на българската природа, каза Манолова.

Тагове: Новини