Начало/Манолова към Борисов: Да дойде на плажа на Алепу с багер

Манолова към Борисов: Да дойде на плажа на Алепу с багер

05.06.2020

Призовавам Борисов да не се крие в София и в удобни дестинации, а да дойде на Шофьорския плаж на Алепу и да види какво са построили неговите подопечни. И този път да не носи ножица да реже лента, а да дойде с багер. Това трябва да е разрушено. Премиерът Борисов да се захване с това. Иначе лъжите на неговите придворни министри и говорители стават нетърпими.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова на плажа Свети Тома, по-известен като Шофьорския плаж, където е строежът на хотелски комплекс, за който властта твърди, че е подпорна стена за свлачище.

Не е учудващо, че премиерът Борисов го няма тук на Шофьорския плаж, както го нямаше и във Варненския залив на разлива на тръбата. Чадърът, опънат над приближените му, унищожава българската природа, каза председателят на „Изправи се.БГ“.

Има теории, че свлачището е предизвикано умишлено, за да се заобиколи Законът за Черноморието, допълни Манолова.

Няма нормален човек, който да повярва на министрите на Борисов – тези на околната среда, на туризма, на регионалния, че това не е хотелски комплекс със стаи, а е укрепване на свлачище, категорична бе тя.

За да се случи това, със сигурност са замесени хора от строителния контрол на местно и национално ниво. Те бранят тезата, че това не е хотел, а е укрепваща стена, допълни Манолова.
Тя посочи още, че с разрешителното за строеж е свързан шефът на РДНСК, който е дясната ръка на заместник-председателя на парламента Валери Симеонов.

Манолова беше категорична, че след изборите ще има ревизия на всички раздадени подобни разрешителни и категорична забрана за строежи в защитени територии.

Законът ще бъде над всичко и тези безобразници ще спрат да издигат подобни сгради и да се гаврят с българската природа и българските граждани, каза още Манолова.

Тагове: Новини