Начало/Манолова към ГЕРБ: Борисов може да ви е цар и бог, но ние не сме длъжни да се съобразяваме с прищевките му

Манолова към ГЕРБ: Борисов може да ви е цар и бог, но ние не сме длъжни да се съобразяваме с прищевките му

07.05.2021

Борисов може да ви е цар и бог, но останалите политически сили не сме длъжни да се съобразяваме с прищевките на един партиен лидер. Ако депутатите от ГЕРБ са се превърнали доброволно в заложници на своя лидер, не виждам защо другите парламентарни групи да правим това. Очевидно е, че ГЕРБ ще направи всичко възможно да бойкотира и осуети провеждането на честни избори.

Това заяви председателят на парламентарната група „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова по време на консултациите при президента днес за избор на председател на новата ЦИК, след като ГЕРБ оттегли кандидатурата на Красимир Ципов.

Очевидно аргументите колко е неподходящо предложението на г-н Ципов за председател на ЦИК са надделели. За съжаление оттеглянето беше направено късно и в противоречие с правилата, приети за избора на нова ЦИК. Абсурдно е партията, която пледира за правила и принципи, да нарушава процедурите с предложение извън сроковете, допълни Манолова, визирайки ГЕРБ.

Тя подчерта, че срокът за предложенията за ръководството на ЦИК е бил до 5 май 2021 г. до 14:00 ч.

Нарушавате правилата и е редно да понесете последствията за действията си, които бламират състава на ЦИК. Ако се отказвате от мястото на председател в ЦИК, има процедура за разпределяне на незаетите места. Наглостта, неуважението към останалите партии и нарушаването на процедурите и правилата трябва да са санкционирани. Не може пред президента някой да си позволи такова поведение, категорична бе Манолова.

По време на консултациите тя заяви, че сред предложенията за членове на ЦИК от „Има такъв народ“ има кандидат с достатъчно опит в организацията на избори. Камелия Нейкова би била добър избор за председател на ЦИК, каза Манолова, след което Виктория Василева от „Има такъв народ“ предложи Нейкова за председател.

Тагове: Новини