Начало/Манолова: МВР да се фокусира върху секциите със 100 % гласове за ГЕРБ и ДПС

Манолова: МВР да се фокусира върху секциите със 100 % гласове за ГЕРБ и ДПС

29.06.2021

МВР да се фокусира върху градовете със секции, в които 100 % от гласовете са за ГЕРБ и ДПС. Купуването на гласове за парламентарните избори на 11 юли вече е започнало в Ловеч. Последните избори - и местни, и парламентарни, са белязани от манипулации, поправяне на протоколи, фалшификация на данни, купуване на гласове с "опънат чадър" от служителите на МВР. Ще изпратим до вътрешния министър информацията за купуване на гласове. Ако бъде осъществен контрол, изборите могат да бъдат опазени.

Това заяви днес председателят на коалицията "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова пред медиите в Ловеч, където се срещна с граждани.

На местните избори в Благоевград, след като беше пресечена възможността за манипулация на резултати с въвеждането на машини, ГЕРБ останаха трети. Ако бъдат взети мерки, вотът на хората може да бъде опазен. Настояваме това да се случи в Ловеч, Угърчин, Луковит, Ябланица, Тетевен, Троян и всички общини, в които кметове, общински съветници и депутати са избирани с купуване на гласове, допълни тя.

Манолова подчерта, че основни приоритети на "Изправи се! Мутри вън!" са по-високите доходи и подкрепата за бизнеса.

Целта ни е до края на следващия мандат минималната работна заплата да стане 1250 лв., а минималната пенсия 550 лв. Ще внесем закон за преизчисляване на пенсиите на база осигурителен доход от 2018 г. Служебното правителство обяви, че пари в бюджета има и могат да бъдат отделени 1,5 млрд. лв. за преизчисляване на пенсиите, заяви Манолова.

Предвиждаме подкрепа за иновации, икономика с висока добавена стойност и модернизация. Апелирам за пряка финансова подкрепа за малките и средните фирми и самоосигуряващите се лица, за което ще внесем законопроект в първите дни на новия парламент. Предложението ни е да получат до 90 % от постоянните разходи, каза тя.

Европейските страни, които са внесли навреме своя План за възстановяване и устойчивост днес получиха стотици милиони евро, но България не получи нищо заради правителство на Борисов, което забави плана за България. Точно от „Изправи се! Мутри вън!“ настоявахме в 45-тия парламент Планът за възстановяване и устойчивост да се внесе и да се разгледа, допълни тя.

В Ловеч Манолова получи и сигнал за оказван натиск над граждани да не използват частна траурна агенция, а общинската такава. Хората са заплашвани, че ако използват частна агенция ще бъдат глобени с 1000 лв. и шест години затвор, посочиха гражданите, подали сигнала.

Тагове: Новини