Начало/Манолова мълча 30 секунди в „Референдум“ заради недопускането на Борис Бонев от „Спаси София“

Манолова мълча 30 секунди в „Референдум“ заради недопускането на Борис Бонев от „Спаси София“

15.10.2019

„Следващите 30 секунди ще ги прекарам в мълчание. Това ще е моят знак за солидарност към другия граждански кандидат Борис Бонев, който не беше допуснат до участие в този формат на „Референдум“. Аз също не мога да участвам като граждански кандидат в другия формат на обществената телевизия – „Панорама“.

Това заяви тази вечер независимият кандидат за кмет на София Мая Манолова в предаването „Референдум“ по БНТ при започването на дебата. До участие в предаването бяха допуснати четирима участници – Манолова, Фандъкова, Джамбазки и Игнатов.

„Мисля, че никой от тук присъстващите партийни кандидати не би имал против Борис Бонев да участва. Освен писани правила, има и неписани закони, и не е справедливо партийните кандидати да са облагодетелствани за сметка на гражданските“, каза още Манолова.

„Смятам, че истинският проблем не е в това къде се намира стадионът, а в това, че ксенофобията и национализмът, след като влязоха във властта, отидоха и на стадионите.“

„Влизането на ГДБОП в БФС е действие след събитията, би следвало да се вземат мерки навреме, а не след като е станал проблемът“, каза Манолова по повод расисткия скандал от снощи, възникнал след мача на националния стадион.

„Похарчиха се милиони за видеонаблюдение, особено за българското председателство. 3 000 камери в София не е малко, но доколко са ефективни и доколко служат за разкриването на престъпления.“

„Имам основания да го кажа, след като два пъти беше нападната шатрата ми – щаб на кампанията ни, която е пред НДК. Видеонаблюдението не е помогнало да се разкрият вандалите, нито тези хора, лепящи стикери с моя образ по колите на столичани в различни квартали с лепило, което не може да се маха, за да ядоса хората“, каза още Манолова.

„Референдум“, БНТ

Тагове: Новини