Начало/Манолова: Нашите листи ще изстържат Борисов от властта и от хазната

Манолова: Нашите листи ще изстържат Борисов от властта и от хазната

07.03.2021

Гражданите ще изстържат Борисов от властта и от хазната. Време е да се затвори страницата на „модела на чекмеджето“. 90 % от кандидатите ни са граждани с кауза, доказали се пред обществото. Трябва и ревизия, която да покаже на българите как публичните пари се превърнаха в кюлчета и пачки в чекмеджето на премиера.

Това заяви Мая Манолова пред медиите в Ямбол, където днес откри офис и кампанията на „Изправи се! Мутри вън!“.

Ние сме платформата на обикновените хора, те са гръбнакът на България – лекари, които са в COVID-отделенията, учители и спортисти, предприемачи и експерти. Предизвикателството е те да намерят място в следващия парламент и да реализират своите каузи. Листата в Ямбол е доказателство, че листите ни са граждански, допълни Манолова.

В нашия План за незабавна подкрепа на българските граждани на първо място е повишаването на доходите. Първата стъпка към това е отмяната на 10 % данък върху доходите до 650 лв. Другите приоритети на „Изправи се! Мутри вън!“ са подкрепа за малките и средните фирми, зелени каузи, съдебна реформа, битка срещу монополите, колекторите, ЧСИ-тата и произвола на банките, каза още тя.

Листата беше представена от областния координатор на „Изправи се.БГ“ Мими Караколева, която е трета в листата. Тя е учител по български език и литература.

Водач на листата е зам.-кметът на Община „Тунджа“ Станчо Ставрев. Няма друг политик в България, освен Мая Манолова, който да се е ангажирал с безплатните ясли и детски градини. Тя беше и единствената, която застана зад исканията на родителите на деца с увреждания, заяви той.

В листата са предприемачът Петър Личев, д-р Таня Георгиева – личен лекар, капитанът на баскетболния отбор в Ямбол Стоян Петков, директорът на детската градина в село Кабиле – Милена Паскова, Теодора Ненкова – доставчик на социални услуги за възрастни хора и хора с увреждания и 27-годишният Пламен Петров, който е икономист, върнал се от САЩ в България.

Всички искаме промяна и е време младите да гласуваме на 4 април, за да определим нашето бъдеще, заяви Стоян Петков от листата.

Вчера Манолова откри кампанията в Кюстендил и Перник. Днес следобед открива кампанията в Бургас, а в понеделник – в Стара Загора.

Тагове: Новини