Начало/Манолова: Областният управител на Ловеч да върне решението за вдигане на такса смет

Манолова: Областният управител на Ловеч да върне решението за вдигане на такса смет

27.11.2020

Областният управител на Ловеч да върне решението за увеличаване на такса смет. Хората в Ловеч за притеснени от решението на местния Общински съвет, с което се увеличава такса смет с 35% в средата на здравната криза и ръста на безработицата. Хората очакват подкрепа в кризата, а не повишаване на местните данъци и такси. Това увеличение сериозно ще натовари бизнеса и граждани. Прави се на тъмно, без числа и без аргументи защо е това увеличение и за какво ще се използват допълнителните средства.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова във видео във Фейсбук след среща с граждани в Ловеч.

Вместо да се грижат за гражданите и за бизнеса, когато се затварят магазини, ресторанти, кафета и фитнес зали, те са оставени сами да се оправят, допълни Манолова.

В условията на криза бяха обявени и три големи предприятия в несъстоятелност и бяха освободени около 2000 човека. Вдигането на такса смет би затруднило тяхната издръжка и издръжката на семействата им, каза още тя.

Манолова допълни, че граждани са сигнализирали и за проблеми с груповите спортни занимания за децата и младежите. След като заради ремонт на Младежкия дом различни групи – за балет, народни танци, китара и карате, те трябва да напуснат сградата, не им е предоставена алтернатива за заниманията, сподели майка на едно от засегнатите деца.
С нас разговаряха хората от клуба по карате, които имат и фитнес зали и се притесняват от неадекватните икономически мерки на правителството за принудително затворените обекти, категорична е Манолова.

Хората искат работа и възможност за развитие, за създаване на семейства. Това не е отговорност само на националната власт, но и на местната власт. Да се създаде възможност младите хора да се развиват, а не да се създават проблеми за клубовете за деца и да се вдигат данъците. Местните власти да подкрепят затворените клубове, призова още Манолова.

Тагове: Новини